Su salmaya akademik çözüm!

Su salmaya 'akademik' çözüm!

Uluyazı kampüsü inşaatı hızla devam ederken, özellikle Kırkevler'de bölge halkının yaşadıklarına Belediyenin duyarsızlığı vatandaşı çileden çıkartıyor...

Aylar öncesinde "Uluyazı kayıyor mu?" ve son olarak da "Uluyazı su almaya başladı" başlıklı haberlerimizle harekete geçen Karatekin Üniversitesi yönetimi, müteahhit firma ile birlikte geliştirilen yöntemi uygulamaya koydu: "Su salmaya 'akademik( çözüm" (!) .

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN

Karatekin Üniversitesinin Uluyazı kampüs inşaatı hızla devam ederken, 12 Ocak 2011 Çarşamba günlü haberimizde belirttiğimiz "Uluyazı su almaya başladı" haberimizden sonra müteahhit firma ve üniversite yönetimi kafa kafaya vererek sorunu çözme yolunda önemli bir adım atarak, toprak altından akan suyu hafriyatla kapatma gayreti içerisine girdi ve yaşanan sorunu ortadan kaldırma yolunda önemli bir "akademik adım" attı!

YAŞANAN OLAYA KARŞI DUYARSIZLIK HAD SAFHADA
Sözcü18 haber merkezi kameralarına yakalanan inşaat firması kamyonları, suyun çıktığı bölgeye, yukarıdan günboyu hafriyat döktü.

Akan suyu kapatmaya yönelik böylesi bir çalışmanın, Uluyazı kampüsü zemininde çok daha farklı olumsuzlukları beraberinde getirmesi ve olası bir kaymayı daha da hızlandırması sözkonusu.

Yaşananlarla ilgili olarak bölge sakinleri "Bölgede 5 gündür hiç kesilmeden sürekli akan suyu, yukarıdan üzerine toprak dökerek önleyeceklerini düşünenler neyin peşinde doğrusu anlayamadık! Defalarca telefonla bilgi verdiğimiz Belediye yetkilileri de konuya duyarsız. Sabah akşam neyle karşılaşacağımızı bilmeden yaşamak zorunda bırakılıyoruz" dediler. 

Çevredeki vatandaşların yaşananları Çankırı Belediyesi yetkililerine aktarmasına karşın, konuyla ilgili gözle görülür bir önlem ya da çalışma yapılmadı.

Uluyazı kampüsü çalışmalarının sürdüğü zemin altından yol bulan su, bugün hala başta Sosyal Konutlar bölgesi olmak üzere Kırkevler'den salına salına Kastamonu caddesine yol almakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler