Sunucu Bülent Özveren hayatını kaybetti

Sunucu Bülent Özveren hayatını kaybetti

Uzun süre TRT'de çalışan ve Eurovision Şarkı Yarışması'nın 1975-2012 yıllarında aralıklarla Türkçe sunuculuğunu üstlenen Bülent Özveren hayatını kaybetti.

GEÇTİĞİMİZ günlerde rahatsızlanarak yoğun bakıma alınan sunucu Bülent Özveren 79 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi eşi Sebla Özveren sosyal medya hesabından duyurdu.

"ÇOK ÜZGÜNÜM"

Sebla Özveren "Çok üzgünüm. Bülent’i kaybettik. Başımız sağ olsun” ifadesini kullandı.

BÜLENT ÖZVEREN KİMDİR?

TRT’de uzun yıllar çalışan ve 1975-2012’de Eurovision Şarkı Yarışması’nın Türkçe sunuculuğunu üstlenen Özveren, 1943’te İstanbul'da dünyaya geldi. Sultanahmet İlkokulu'nun ardından, Saint Benoît Fransız Lisesi ile Galatasaray Lisesi'ne devam eden Özveren, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Özveren, TRT’nin 1964’te açtığı ilk prodüktörlük sınavında başarılı olarak, TRT İstanbul Radyosu'nda 1965’te göreve başladı. TRT İzmir televizyonunun 1971’deki deneme yayınlarında ilk canlı TV yayınlarını gerçekleştiren usta spiker, 1972’de TRT Haber Dairesi'nin açtığı spor spikerliği sınavını kazanarak diplomalı spor spikeri oldu. Özveren, 1970’te, Sebla Özkantarcı ile evlendi.

Bülent Özveren, 1975’te bir öneriyle TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışması’na ilk kez katılmasını sağladı. 2012’ye kadar yarışmanın sunuculuğunu üstlendi.

TRT’de 1982’de yayınlanan "Riziko" adlı programın sunuculuğunu yapan Özveren, aynı yıl TRT’den istifa etti ve Gelişim Yayınları"nda editörlük yaptı.

Usta spiker, 1986-1998 arasında TRT’de dış yapımcı olarak, canlı yayınlanan yarışma programlarını hazırladı, 1999’da emekli olana kadar sunuculuğunu üstlendi. TÜRVAK’ta spiker-sunucu bölüm başkanı olarak çalışan Özveren, İstanbul ve Bursa’da çeşitli kurslarda öğretmenlik yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler