Süper Kupa'nın şampiyonu Liverpool

Süper Kupa'nın şampiyonu Liverpool

İstanbul'daki müthiş finalde Chelsea'yi penaltı atışları sonunda toplamda 7-6'lık skorla yenen Liverpool, Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea,Beşiktaş Park'ta Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi.

İLK YARIDA TEK GOL CHELSEA'DEN
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Liverpool oldu. Kırmızılar, rakibini oyunun ilkbölümünde yarı sahasına hapsetse de Maviler bu oyuna karşılık vermesini bildi.

Maçta dengeyi kuran Londra ekibi Giroud'nun golüyle 36. dakikada öne geçti. İstanbul'dakidev finalin ilk yarısı 1-0 Chelsea'nin üstünlüğüyle sona erdi.

NORMAL SÜRE VE UZATMALAR BERABERE BİTTİ
İkinci yarıya Firmino'nun da oyuna girmesiyle Liverpool fırtına gibi başladı. 48. dakikada Brezilyalı Firmono'nun şutunda Mane, kaleciden dönen topu boş ağlara gönderdi ve skora denge getirdi. Maçın normal süresi Giroud ve Mane'nin karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.

İkinci devrede olduğu gibi uzatmalara da hızlı başlayan Liverpool, Mane'nin 94. dakikadakigolüyle öne geçti.

Maçı bırakmayan taraf bu kez Chelsea oldu. 99. dakikada Abraham'ın yerde kalmasıyla kazanılanpenaltıyı gole çeviren Jorginho tabelayı 2-2'ye getirdi.

ŞAMPİYON LİVERPOOL
İstanbul'daki müthiş final 2-2 sona erdi ve penaltı atışlarına geçildi. Liverpool, normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2 tamamlanan maçta Chelsea'ye penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu.

SAHAYA TARAFTAR GİRDİ
Liverpool - Chelsea maçında sahaya giren taraftarın, ünlü youtuber "Deli mi Ne" olduğu ortaya çıktı.

sahaya-youtuber-girdi-resim-08.jpg

KARŞILAŞMAYI KADIN HAKEM YÖNETTİ
İki takım arasındaki önemli maçta kadın hakemler görev aldı.

Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan kadın hakem Stephanie Frappart yönetiyor. Frappart'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Manuela Nicolosi ve İrlandalı Michelle O'Neill gerçekleştirdi.

Türk hakem Cüneyt Çakır ise dördüncü hakem olarak saha kenarında yer aldı.

UEFA Süper Kupa maçını izlemek üzere tribünde yerini alan futbolseverler, mücadelenin hakemlerine destek verdi. Hakem dörtlüsü sahaya çıktığı anda tribündekiler alkışlarla desteklerini gösterdi.

MUHAMMED SALAH SEVGİSİ 
Liverpoollu taraftarların, takımlarının yıldız oyuncusu Muhammed Salah sevgisi dikkati çekti.

Taraftarların büyük bölümünün Muhammed Salah forması giydiği görüldü. Liverpoollu taraftarlar, takım otobüsünün stada gelişi sırasında skor tabelasındaki görüntülerde en çok teknik direktör Jurgen Klopp ile Muhammed Salah'ı alkışladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler