'Sürgün İnek' 28 Şubat'da vizyonda

'Sürgün İnek' 28 Şubat'da vizyonda

Çekimleri yaz aylarında Muğla'nın Yatağan ilçesi Bozüyük köyünde ...

Çekimleri yaz aylarında Muğla'nın Yatağan ilçesi Bozüyük köyünde yapılan 'Sürgün İnek' filminin afişi yayınlandı. Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan filminin yapımını Atmosfer Film, yapımcılığını Ali Tokul ve Levent Güneri, senaristliğini ise Serkan Öztürk üstlendi. Yönetmen koltuğunda ise Ayhan Özen oturdu. Serkan Öztürk ve filmin müziklerini yapan Cahit Berkay ayrıca oyuncu olarak da kamera karşısına geçti. Sanat yönetmeni olarak da Reza Hemmatirad görev aldı.

Yaşanmış bir olaydan esinlenerek sinemaya uyarlanan 'Sürgün İnek'in hikayesi şöyle:

"Yıl 1997. Düşüncelerinden ötürü insanların sürüldüğü günlerde, sıra Gomalak köyündeki bir ineğin özgürlüğüne gelmiştir.

Şevket ve Cemile kendi halinde yaşayan,birbirlerini ve inekleri Sarıkız'ı çok seven bir çifttir.Bu çiftin hayatları ineklerinin Atatürk büstünü kırmasıyla birden bire içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu olayın çığ gibi büyüdüğüne, hadisenin köy sınırlarını aştığına, şaşkınlık ve korkuyla şahit olurlar. Muhtarından, ihtiyar heyetine, bürokratından, askerine herkes bir ineğin peşine düşer.  Mesele büyüdükçe işle sağından solundan ilgili bütün kişiler kendilerini trajikomik bir hal içinde bulur. Olaylar giderek bir komedi şölenine dönüşür. Kahramanlarımız düştükleri bu durumdan nasıl sıyrılacaklarıdır? Özgürlüğünü kaybeden Sarıkız eski mutlu günlerine dönebilecek midir?"

Yeşilçam'ın usta oyuncuları ile genç kuşağı buluşturan filmin kadrosunda; Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış, Cezmi Baskın, Tarık Papuççuoğlu, Vildan Atasever, Tolga Güleç, Köksal Engür, Eşref Kolçak, Yılmaz Gruda, Mine Teber, Bedia Ener, Sadi Celil Cengiz gibi isimler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler