Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor

Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor

1 Aralık itibarıyla Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuyor.

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ 01.04.2017 tarihli ve 30025 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, 5'inci maddesinde; Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu.

Bu kapsamda trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşulları ve trafik güvenliğine yönelik olumsuzluklar dikkate alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla Valilik Makamlarının 24.11.2022 tarihli olurları ile 01 Aralık 2022 - 01 Nisan 2023 tarihleri arasında ülke karayolları içerisinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan hususi, ticari (kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve ticari yolcu taşımacılığı yapan otomobiller) ile aynı amaçla kullanılan resmi araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu uygulamaya konuldu.

KARARI UYGULAMAMANIN CEZAİ YAPTIRIMI

Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan araç sahiplerine 2022 yılı için bin 152 lira para cezası uygulanacak. Kış lastiği taktırmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2023 itibarıyla güncellenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler