Tam Güne yeni formül

'Tam Gün'e yeni formül

Tam gün uygulamasında yeni formül geliştirildi.

Sağlık Bakanlığı'nın yeni "Tam Gün" çalışmasından "Dışarıda özel muayenehane" uygulamasına kırmızı, "hastanede akademisyenlerin mesai sonrası fark alarak hasta bakmasına" ise yeşil ışık geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, akademisyenler ve üniversite yönetimleriyle görüşerek hazırladığı yeni formülü önceki gün Başbakan Erdoğan'a iletti. 8 maddelik yeni formül şöyle:

-Sevkli hasta ücretsiz tedaviye devam edecek. Ancak, acil, yoğun bakım, kalp, kanser gibi hastalıklar için sevk aranmayacak. Bu hastalardan hoca farkı ya da herhangi bir ekstra ücret talep edilemeyecek.
-Üniversite hastanelerine sevksiz şekilde gelen hasta, doçent ya da profesör tercihi yaparsa özel randevu alacak ve fark ödeyecek.
-Üniversite hastanelerinde hocaların tam gün çalışması devam edecek. Ancak saat 17:00'den sonra üniversitede özel hasta bakılabilecek.
-Hocalara gündüz performansı kadar gece hasta muayene etme imkânı tanınacak.
-Üniversite hocaları, ihtiyaç duyulduğunda özel hastanelerde de ameliyat yapabilecek ancak üniversiteye pay verilecek.
-Muayene farkının doçentler için 100 TL, profesörler için de 200 TL'yi aşmaması planlanıyor.
-Özel muayenehane işletmeye devam etmek isteyen hoca, üniversiteyle bağlarını koparacak. Ancak üniversite ihtiyaç duyduğunda tedavi ya da eğitim hizmeti alabilecek.
-Ekonomi Koordinasyon Kurulu, yeni formüle sıcak bakarken, üniversite hastanelerinin durumunun düzeltilmesi için de SGK payının yüzde 1.3'e çıkartılması düşünülüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler