Tarihi Kırkpınarda başpehlivan Mehmet Yeşilyeşil

Tarihi Kırkpınarda başpehlivan Mehmet Yeşilyeşil

649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

yapılan başpehlivanlık final müsabakasıyla sona ererken, Mehmet Yeşilyeşil ile Ali Gürbüz'ün final mücadelesinde gülen taraf Antalyalı ve geçen yılın altın kemer sahibi Mehmet Yeşilyeşil oldu. Mehmet Yeşilyeşil puanlama güreşinde de üstünlük sağlayamadığı rakibini yaklaşık 1 saat 20 dakika süren mücadele sonunda altın puanla yenerek kemerin sahibi oldu.

Sarayiçi'nde yapılan final güreşinde Antalya Belek Belediyesinin iki pehlivanın mücadelesinde tribünleri dolduran güreşseverler Ali Gürbüz'e destek verirken, sakin görüntüsü ve kontrollü mücadelesiyle Mehmet Yeşilyeşil aynı zamanda takım arkadaşı da olan Ali Gürbüz'le 30 dakikalık normal sürede yenişemediler. Seyircilerin Mehmet Yeşilyeşil'e tepkisi, yuh ve ıslıkları sonrası hakemler normal süresi 35 dakika olması gereken güreşi 30 dakikada tamamlayarak puanlamaya geçtiler.

30 dakikalık normal sürede durgun geçen final mücadelesi puanlamada da devam ederken, iki pehlivan 15 dakikalık puanlama güreşinde de üstünlük sağlayamadılar. Altın puan uygulamasında Mehmet Yeşilyeşil Ali Gürbüz'ü 1 - 0 yenerek altın kemerin sahibi oldu. Tribünler ise Ali Gürbüz için uzun süre tezahürat yaptılar. Mehmet Yeşilyeşil'e ise tepki gösterdi.

Başpehlivanlık güreşlerinin ardından yapılan kemer takma töreninde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, başpehlivan Mehmet Yeşilyeşil in altın kemeri ile dereceye giren diğer başpehlivanların madalyalarını taktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler