TBBden Çankırı Barosuna önemli destek

TBB'den Çankırı Barosuna önemli destek

Geçtiğimiz günlerde yapılan baro başkanları toplantısında Çankırı Barosu'na önemli destekler çıktı.

22 Ocak 2011 tarihinde Ankara'da Çankırı Barosu Başkanı Av. İdris Şahin'in de katıldığı baro başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen Coşar, göreve geldiği 13 Haziran 2010 tarihinden bugüne kadar geçen süre içerisinde yapılan çalışma ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Daha önce yapılan Ceza Muhakemesi ve Adli Yardım konulu toplantılara baromuz avukatlarından Avukat Lütfi Ersoy ile Avukat Ali Kedersiz’in katılımları ve baromuzun çalışmalara verdiği destekten dolayı Baro Başkanımıza teşekkür eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen Coşar, açılış konuşmasında da “Katma Değer Vergisi Kanunu ile Gelir Vergisi Kanunu arasındaki çelişkili düzenlemeden kaynaklanan ve pek çok meslektaşımızın mağduriyetine neden olan sorun, Çankırı Barosu Başkanımız Avukat İdris Şahin ve Yozgat Barosu Başkanımız Avukat Yusuf Başer’in de önemli katkıları sayesinde Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 2010/1 sıra nolu Vergi Denetimi ve Koordinasyonu İç Genelgesi ile çözümlenmiştir.  

Sayın Adalet Bakanı ile bizzat yapılan görüşmeler ve yine Sayın Avukat İdris Şahin ile Avukat Yusuf Başer’in katkıları sonucunda Kalem Yönetmeliğinin 45.maddesindeki değişikliğin yapılması sağlanmıştır. Özellikle ceza yargılaması açısından oldukça önemli olan soruşturma aşamasında vekâlet çıkartmaksızın dosyanın incelenebilmesini düzenleyen bu yönetmelikle yıllardır avukatlar ile Cumhuriyet Savcılarını karşı karşıya getiren fiili durumlar ortadan kalkmış oldu” dedi.

TBB'DEN HİZMET ARACI
Bu arada TBB Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar, hizmet aracı bulunmayan Çankırı Barosuna, ihtiyaçlara uygun ve son model bir araç tahsisi konusunda gelişmeyi aktardı. 22 Ocak 2011 tarih ve 2011-1114 sayılı karar ile Çankırı Barosuna araç tahsisi kararı alındığı bilgisi verildi. Bununla birlikte Çankırı Barosu tarafından kiralanan tarihi konağın tefrişi konusunda da Türkiye Barolar Birliğinin gerekli destekte bulunacağı öğrenildi.

BAŞKAN ŞAHİN, BAKAN ERGİN İLE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan, TBB'deki toplantı sonrası Çankırı Baro Başkanı Av.İdris Şahin'in, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile de bir görüşme yaparak halen inşaatı süren yeni adliye binası ile ilgili görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler