Termal otellerin özellikleri nelerdir?

Termal otellerin özellikleri nelerdir?

Termal oteller; farklı rahatsızlıklarına çare bulmak isteyenler için harika bir seçenektir. Ayrıca, herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar da bu otellerde kalabilirler.

TATİL denildiği zaman aklınıza yalnızca Ege ve Akdeniz Bölgesi ya da Kıbrıs gelmemeli! Ayrıca, tatil seçenekleri yaz tatilinden ibaret değildir. Türkiye’de farklı yerlerde ve şekillerde tatil yapmanız da mümkündür. Örneğin, termal oteller sayesinde hayatınızın en verimli tatilini gerçekleştirebilirsiniz. Yazımız sayesinde termal oteller hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz. Hadi başlayalım!

TERMAL OTEL NEDİR?

Termal oteller; tahmin edebileceğiniz üzere termal suların yeryüzüne ulaşmış olduğu alanlara inşa edilmiş konaklama seçenekleridir. Termal sular; mineral bakımından bir hayli zengindir. Termal otellere gelenler; termal suları içebilirler. Bunun yanı sıra, bu sularla banyo yaparak birtakım rahatsızlıklarına çare bulabilirler. Termal suların farklı özellikleri mevcuttur. Her şeyden önce, sıcaklıkları daha yüksektir. Buna ek olarak, cilde, romatizma ve eklem ağrılarına iyi geldiğini de söylemek gerekir. Yılın her mevsiminde tedavi edici özelliği bulunan bu suların yer aldığı otellerde konaklamak ciddi bir avantajdır.

Sağlık turizmi her geçen gün popüler hale geliyor. Başta Afyonkarahisar olmak üzere Türkiye’nin neredeyse her bölgesinde termal otellere rastlayabilirsiniz. Su veya çamur banyosu olarak da hizmet veren bu tür otellerin yılın her mevsiminde kalınmaya müsait olduklarını ifade edebiliriz. Termal oteller; farklı rahatsızlıklarına çare bulmak isteyenler için harika bir seçenektir. Ayrıca, herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar da bu otellerde kalabilirler.

TERMAL OTELLERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Belli başlı rahatsızlıkları olanlar termal otellere giderek bu sorunlarına çare bulabilirler. Belirli periyotlarla kür şeklinde uygulanan termal kaplıca tedavisi oldukça faydalıdır. Bel fıtığı, damar hastalıkları, romatizma, böbrek taşı, karaciğer ve mide rahatsızlıkları başta olmak üzere birçok sorunu ortadan kaldırmak üzere doktor kontrolünde uygulanan tedaviler olduklarını söylemek gerekir. İnsanlar; rahatsızlıklarının seviyesine göre termal otellerde en az bir, en çok üç hafta kalırlar.

TERMAL SULAR NEYE İYİ GELİR?

İnsanlar; termal sular sayesinde sağlıklarına kavuşabilirler. Termal suların etki ettiği rahatsızlıklar şu şekilde özetlenebilir:

  • Romatizmal hastalıklar
  • Böbrek taşı ve idrar yolları enfeksiyonları
  • Kadın hastalıkları
  • Nörolojik rahatsızlıklar
  • Kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları
  • Deri ve cilt hastalıkları
  • Boyun fıtığı ve bel ile ilgili birtakım rahatsızlıklar
  • Strese bağlı olarak ortaya çıkan birtakım psikolojik rahatsızlıklar

TERMAL OTEL SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Termal oteller sayesinde hem harika bir tatil yapmak hem de bazı rahatsızlıklara çara bulmak mümkün olabilir. Fakat, her termal otelin benzer kalitede olmadığını söyleyebiliriz. Termal otel seçiminde aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

  • Her şeyden önce, kişinin rahatsızlığına uygun bir oteli tercih etmesi gerekir.
  • Termal otel; kent merkezine yakın olmalıdır. Hastane, eczane, market ve alışveriş merkezi gibi seçeneklere yakın bir otel tercih edilmelidir.
  • Termal oteller bünyesinde yer alan havuzlar gün içerisinde birden çok kişi tarafından kullanılır. Bu yüzden, söz konusu havuzları düzenli olarak temizleyen bir otelden yana seçim yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler