TOBB Ortaokulunda eylem!

TOBB Ortaokulu'nda eylem!

Çankırı'da TOBB Ortaokulu öğrenci velileri bugün okul bahçesinde eylem yaptılar.

Çankırı TOBB Ortaokulu'nda okuyan öğrencilerin velileri, okulun büyük bir bölümünün harap ve virane olduğu iddiasıyla bugün okul bahçesinde eylem yaptı.

Okulun eğitim yapmaya uygun olmadığını ve çocuklarını sürekli korku içerisinde okula gönderdiklerini belirten öğrenci velileri, “Okulun dışı da içi de dökülüyor. Çocuklarımız ders yaparken başlarına tavandan parçalar düşüyor. Konuyu önceden yetkililere ilettik, fakat şu ana kadar bir sonuç alamadık” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Okul Müdürü Cemalettin Tağlı ile görüşen veliler, yetkilerin okula gelip kendilerine bir açıklama yapmasını istediler.
 
Yaklaşık bir saat süren eylemde zaman zaman gergin anlar yaşandı. Eyleme katılan ve tamamı kadın olan öğrenci annesi eylemcilerden bazıları, 'Biz çocuklarımızı güvenli bir yerde okutmak istiyoruz', 'Biz çocuklarımızın okumasını istiyoruz, korkmasını değil', 'Korkmak istemiyoruz, okuyup yazmak istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı.
 
tobb-ogrencieylemi-sozcu-resim-101.jpg
 
DUYARSIZLIK VELİLERİ İSYAN NOKTASINA TAŞIDI
 
Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan bir öğrenci velisi "Geçen yılın ikinci döneminde bir hafta sonu sınıfta tavan çöktü. Okul idaresi durumu İl Milli Eğitime bildirmesine karşın bugüne kadar herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmadı. Okulun 5'inci katının kaçak yapıldığı ve konunun mahkemelik olduğunu biliyoruz. Okulun her yeri dökülüyor. İşin sorumluları şu an okulda bir inceleme yapsa binanın asgari yüzde 30'unun kullanılmaz olduğunu göreceklerdir. Çocuklarımızın hayatı risk altında. Mevcut durumun bir an önce ele alınarak çözüme kavuşturulması gerekirken yetkililerin aylardır göstermiş olduğu duyarsızlık bizleri bu eyleme mecbur etti. Umarız yaptığımız eylem ses getirir de okulun bugün içinde bulunduğu vahim durum düzelir" dedi.
 
TOBB Ortaokulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkıları ile 1995 yılında yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler