Topbaş: Seçime 5 gün kala yer yerinden oynayacak

Topbaş: Seçime 5 gün kala yer yerinden oynayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemimin bir hediyesi olarak açıklayacağım. Yer yerinden oynayacak” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın, 23 Mart’ta Başbakan Tayyip Erdoğan’ın deniz doldurularak yapılan Yenikapı Meydanı’ndaki mitingi öncesi, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği ve tüm ilçe belediye başkan adaylarının da katıldığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın projelerini açıkladığı “Daha yapacak çok işimiz var” konulu basın toplantısı, gövde gösterisine dönüştü.  İstanbul teşkilatına İstanbul’daki yatırım ve yeni projeleri barkovizyon gösterisiyle anlatan Başkan Topbaş, “Kadir Abi” sloganları eşliğinde yaptığı konuşmasında muhalefete “Gelin size de ağabeylik yapayım” çağrısında bulundu. Topbaş “Maalesef bizim projelerimizi kısmen görerek, onu da doğru okumayarak siyaset yapmaya çalışıyorlar. Sonra, ‘gelin size ağabeylik yapalım, bu şehri öğretelim’ diyoruz, yüksünüyorlar. Siyaset için de söylemiyorum, gerçekten yardımcı oluruz” dedi.

Kongre merkezini dolduran binlerce kişinin “İstanbul seninle gurur duyuyor” tezahüratları arasında kürsüye çıkan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan değişim ve dönüşümü anlatıp, asıl projesi  seçimlere son 5 gün kala açıklayacağını belirtip, “Kimsenin hayalleri yetmeyecek” sözleriyle, herkesi Başbakan Erdoğan’ın Kanalistanbul’u açıklamadan önce herkesin merak konusu olarak beklediği “Çılgın Proje” gibi bir proje beklentisine soktu. Vaatlerle dolu siyasi anlayışların tedavülden kalktığını söyleyen Topbaş, “Seçime 5 gün kala açıklayacağım çok farklı bir projem var. Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemimin bir hediyesi olarak açıklayacağım. Yer yerinden oynayacak” dedi.

ADIMIZ ÇIKTI BİR KERE   
Sözleri sık sık salondaki gençler tarafından, “Kıskananlar çatlasın” “Vur vur inlesin, Sarıgül dinlesin”,  “Adamsın adam” ve “İstanbul seninle gurur duyuyor” sözleriyle kesilen Topbaş, “Çevremiz ateş topu. Yaşananlar bizi de etkileyecek durumda. Türkiye’nin kalkınmasını isteyenler, akıl almaz yöntemlerle  her türlü oyunu oynuyorlar. Akıl almaz yöntemlerle. Ama bizler  engeli koşuya alışığız, engel tanımıyoruz” diyerek şöyle konuştu:

“Adımız çıktı bir kere. Nereye gitsek Kadir Abi diyorlar. Artık İstanbul’un Kadir Abi’si var. İstanbul’un Kadir Abi’si olarak tabi ki büyük sorumluluğum da var. Biz sözü namus bildik, yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik. Çünkü hiçbir şey gizli kalmıyor. Bir gün ortaya çıktığında onur ve gururunuz varsa mahcubiyet duyarsınız. 10 yıldan beri bu şehirde görev yapıyoruz. Zaman zaman hatalarımız da oldu. Gerekli dersleri aldık. Bir projenin, proje aşamasına gelmesi 3 yıldan aşağı bitmez. Öyle bir çizgi çekerek, gelişigüzel şuradan şuraya metro olmaz. Affedersiniz bilmem ne yolu yapmıyorsunuz.”

HEDEF 776 KİLOMETRE RAYLI SİSTEM
Bugüne kadar 1448 projeyi hayata geçirdiklerini, 205 projeye devam ettiklerini ve 538 proje de planlama ve ihale aşamasında olduğunu anlatan Topbaş, rakiplerine, “.Bizim projelerimizin rüzgarına diğerlerinin akılları yetişmez. Bir şehirde 18 -  28 proje konuşulamaz” sözleriyle yüklendi. Kendisini proje adamı olarak tanımlayıp, “Proje ve hizmet bizim işimiz” diyen Topbaş,  2019 yılında 430 kilometreyi aşan, nihai  olarak da 776 kilometre raylı sistem hedefleri olduğunu söyledi.

NE VAAT ETTİLERSE ZATEN YAPTIK!
10 yılda yaptıklarını ve yapacaklarını barkovizyon gösterisiyle sunan Kadir Topbaş, şunları söyledi:

“Maalesef bizim projelerimizi kısmen görerek, onu da doğru okumayarak proje diye birkaç taneyle siyaset yapmaya çalıştıklarına tanıklık etmekteyiz. Biz İstanbul’da hamdolsun tüm dünyaya model olan projeler ortaya koyduk. Modellerimiz dünyada yankı buldu ve belediyemizin kasasına kaynak oluşturdu. Boğazı Marmaray ile Haliç’i metro ile geçtik. İmkansız denilen işleri başardık. Rakiplerimizin İstanbul ile ilgili hedeflerini gördünüz. Her ilçeye bir sağlık merkezi diyorlar, zaten var. Hayvan barınağı diyorlar, mevcutların dışında Sarıyer’de 20 bin kapasiteli dev bir barınağı tamamladık. Bir metro haritası çizmişler, ilkokul ödevi gibi. Anlatın bunu deseniz, yazdıklarını kendileri okuyamazlar. Ücretsiz internet diyorlar, İstanbul’un 26 meydanında 1 Nisan’dan itibaren ücretsiz internet hizmeti başlıyor. Turizm diyorlar, İstanbul’da turizmi 2 milyon 800 binden aldık, 11 milyonlara ulaştık, hızla gelişmekte.  Kongre turizmi diyorlar, 2011 yılında İstanbul bu alanda dünyada birinci oldu. 2012 henüz ilan edilmediği için söylemiyorum. İstanbul’da yeşil alan diyorlar. Diyenler kim? Görev süreleri boyunca bir tane park yapmayanlar, görev alanında mezarlıklar dışında yeşil alan bırakmanlar. 5 tane meydan düzenlemesinden bahsediyorlar. Sunumda gördünüz, tüm meydanları yeniliyoruz. Hükümetin yetkisinde olan işleri bile yapmayı vaat ediyorlar. Belediye başkanlığı bir krallık değil. Eğer hükümetin yetkisindeki işleri yapmayı vaat ediyorlarsa, önce hükümet olsunlar, ondan sonra vaat etsinler... Okulları depreme hazırlayacaklarını söylüyorlar, İstanbul’da neredeyse depreme hazır olmayan okul kalmadı ki... Gençlere meslek eğitimi diyorlar, İSMEK’ten gençlerimiz dahil bütün bugüne kadar 1 milyon 600 bin kişi eğitim alarak meslek sahibi olmuş. Sinema platosu diyorlar, Beykoz’da dünyanın en büyük ve en önemli sinema platolarından birini bitirmek üzereyiz. İki tane baraj yapacağız diyorlar, 10’a yakın baraj bitirmişiz. Temelini attığımız Melen Barajı’nı da tamamlıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler