Türbanıyla tiyatro sahnelerinde

Türbanıyla tiyatro sahnelerinde

Atkaracalar - Üyük köyünden Özlem Sarıçamlık, tiyatro sahnelerinde ve TV dizilerinde aldığı rollerle sanat dünyasında emin adımlarla ilerliyor.

Sanat dünyasında "türbanlı sanatçı" olarak bilinen Özlem Sarıçamlık, sanatın sadece belli düşünceye sahip insanların  tekelinde olmadığını başarıyla ortaya seriyor.

Daha iki gün önce Ankara - Keçiören'de Samanyolu Kolejinde sahnelenen oyundaki rolüyle büyük alkış alan ve ailesi Atkaracalar - Üyük köyünden olan Özlem Sarıçamlık Sözcü18'e konuştu.

İlk kez İlkokul 5'inci sınıfta öğretmeni tarafından tiyatro yeteneği keşfedilen Sarıçamlık, öğrenim hayatı boyunca tiyatro ile yakından ilgilenmiş. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programcılığı bölümünden 2004 yılında mezun olana kadar çalışmalarını sürdüren Sarıçamlık, mezuniyet sonrası başladığı öğretmenliği nedeniyle tiyatro çalışmalarına 5 yıl ara vermiş. İçinde taşıdığı sanat aşkı onu yeniden tiyatro sahnesiyle buluşturmasından sonra da halen sahne aldığı İstanbul Çemberlitaş (Beyazıt'taki FKM) Fırat Kültür Merkezinde sürdürmekte.

BAŞÖRTÜLÜ İLK OYUNCUYUM
Rol aldığı tiyatro sahnelerinde başına peruk takarak çıkan sanatçı Özlem Sarıçamlık Sözcü18 haber merkezine yaptığı açıklamada "Benim tiyatro ile tanışmam ilkokul beşinci sınıfta oldu. İlkokul öğretmenimin teşvikiyle başladım. Daha sonrasında üniversite yıllarına kadar öğrenim gördüğüm okullarda bu çalışmalarımı sürdürdüm. 2004 yılında üniversiteler arasında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldım. Samanyolu Televizyonunda yayımlanan Şubat Soğuğu'nun 13 bölümlük dizisinde rol aldım. Bilgisayar öğretmeniyim. 5 yıl ara verdim ama dayanamadım tekrar döndüm. Ben başörtülü ilk oyuncuyum. Beni izlemeye gelenleri bu durum şok etti. Başörtülü bir insanın sanat icra etmesi mümkün değil. Eğitim alarak değil, alaylı olarak bu duruma geldim. Muhafazakar bir insanın da sanat camiasında bulunabileceği düşüncesini yaydım. Bunun için mutluyum. Sanatı herkes yapmalı. Benim için çok önemli. Bizim gibi düşünen insanlar sürekli geri kalmıştır. Yeteneği olan ve kendine güvenen herkes yapabilir."

ÇANKIRILI HEMŞERİLERİMDEN BÜYÜK DESTEK ALIYORUM
Özlem Sarıçamlık bugüne kadar rol aldığı dizi ve oyunlar sonrasında kendisini arayan çok sayıda Çankırılı'nın olduğunu belirterek "Çankırılı hemşerilerimden büyük destek alıyorum. Televizyondan beni tanıyanların sayısı çok fazla.  Dün, Samanyolu TV'deki yayımdan sonra da telefonlarım hiç susmadı. Bu durum bana büyük bir moral oluyor. Bu yaz Atkaracalar'da yapılan bir şölende bana sunuculuk yaptırdılar. Yaşadığım olaylardan ve bana verilen destekten yana mutluluğum çok fazla" diyerek duygularını belirtti.

Halen tiyatro oyunculunun yanı sıra Samanyolu-TV'de dizi oyunculuğuna devam eden Özlem Sarıçamlık  "Gereği Düşünüldü" isimli dizide de rol almış olup; geçmişte de yine aynı kanalda “Sır Kapısı” isimli dizilerde de önemli roller üstlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler