Turgay Başyayla Başkenti salladı

Turgay Başyayla Başkent'i salladı

Çankırılı'nın yakından tanıdığı, Türk halk müziğinin güçlü sesi Turgay Başyayla,

dün gece seslendirdiği türküleriyle Başkent'i salladı.

Mamak Belediyesi 3. Uluslararası Geleneksel Halk Dansları Festivali Mamak - Amfi Tiyatroda muhteşem bir geceyle son buldu. 7 ülke ekibi, festivalin son gününde Mamaklılar’a unutulmaz bir gece yaşattı. Çankırılı’nın yakından tanıdığı, halk müziğinin ünlü ismi Turgay Başyayla’nın da türküleriyle renk kattığı gece gündüz yağan şiddetli yağmura karşın yine de muhteşem geçti. 

Festival coşkusu sona erdi
Mamak’ta 5 gün boyunca ilçenin her yanını coşkuya boğan, Uluslararası Geleneksel Halk Dansları Festivali sone erdi. Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Romanya, Sancak Tutin, Gürcistan ve Moldovya’nın  yer aldığı festivalin son gününde Saimekadın 75.Yıl Amfi Tiyatro muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.

Rengarenk görüntüler
Gecede, ülkeler geleneksel kıyafetleri içerisinde, kendilerine özgü çalgılar eşliğinde izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Sırasıyla sahne alan ekiplere izleyiciler alkışla destek verdi. Türkiye adına, Mamak Belediyesi Seğmen ekibinin sahne aldığı gecede, Ankara’nın efeleri Amfi Tiyatroyu coşturdu.

Gönül Elçileri
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, katılan ülkelere teşekkür ederek, “6 ülkeden 213 misafirimizi 5 gün boyunca konuk ettik. Festival süresinde ilçenin değişik yerlerinde gösteriler sundular. Festivalin amacı, farklı kültürlerle kültür köprüsü kurmak. Onlar bizim gönül elçilerimiz, Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

3 Temmuz Cumartesi günü Yaylakent'teyim
Mamak Anfi Tiyatroda verdiği konser sonrası Sözcü18.com haber merkezi ile görüşen Türk halk müziğinin güçlü sesi Turgay Başyayla "Yaz konserleri ile ilgili programım bir hayli yüklü. Bu arada aylardan bu yana üzerinde çalıştığım albümümü de tamamlamak üzereyim. Önümüzdeki hafta cumartesi günü Çankırı - Yaylakent'te düzenlenen festivalin de konuk sanatçısıyım. Hemşerilerimle birlikte olmanın heyecanını ve özlemini yaşayacağım." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler