Turhan Çömez sordu: Nerede bu örgüt? Kimdir lideri?

Turhan Çömez sordu: Nerede bu örgüt? Kimdir lideri?

İYİ Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, TBMM'de yaptığı konuşmada, Adalet Bakanı Akın Gürlek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Organize bir şebeke var" yönündeki söylemlerine atıfta bulunarak "Öyle organize şebeke var deyip kurtulamazsınız!" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Adalet Bakanı Akın Gürlek'in dile getirdiği "organize şebeke" ve "büyük bir çete" açıklamalarına ilişkin sorularını yineledi. Çömez, "Nerededir bu şebeke? Nerededir bu örgüt? Bu örgütü bize açıklayın. Her gün soracağım bunu size. Nerede bu örgüt? Bu örgütün elebaşı kim? Bu örgütün arkasındaki siyasi irade kim? Bu örgüte alan açan gazeteciler, medya mensupları, bürokratlar kim? Hangi banka yöneticileri, hangi banka yetkilileri bunlara alan açtı" diye sordu.

Milletvekili Çömez'in konuşması şöyle:

"HIRSIZLARI NİYE AÇIKLAMIYORSUNUZ?"

Fon kriziyle ilgili isimlerin açıklanmasını isteyen Çömez, "Öyle lafı söyleyip 'Organize şebeke varmış canım, ne yapalım?' diyerek bu işten kurtulamazsınız. Bu örgütü açıklayın, iki ay oldu. Nerede bu örgüt? Kimdir lideri? Peki, hırsızlar? Hırsızları niye açıklamıyorsunuz? Haberimiz yok. Milyarlarca lirasını bu ülkenin, bu milletin götürmüş olan bu hırsızlardan niye haberimiz yok" ifadelerini kullandı.

Çömez, fon krizini haberleştiren gazeteciler hakkında ceza talep edilmesine de tepki göstererek, "Sizin fon soygununuzu, fon vurgununuzu ifşa eden, sorgulayan gazetecilere toplam elli altı yıl, elli altı yıl ceza istenmiş, elli altı yıl gazetecilere. Peki fonculara? Haberimiz yok" dedi.

"EN YÜKSEK SEVİYEDEN SATTIRAN KİM?"

Çömez, Fatma Betül Sayan Kaya hakkında gündeme gelen iddialara ilişkin de sorular yöneltti. Kaya’nın 163 milyon lirayı nereden bulduğunu, servetinin kaynağını ve mal bildirimi yapıp yapmadığını soran Çömez, "Asıl önemli soru: Sana bu 163 milyon lirayı yatırırken bu Özata'da en düşük seviyeden yatırım yaptırıp en yüksek seviyeden sattıran kim? Bir daha soruyorum: Kim? O zaman, başka bir soru daha geliyor: Ertan Aydın mı? Ertan Aydın mı yönetti senin fonlarını" sorularını yöneltti.

Çömez, Kaya’nın mal varlığına ilişkin Kadıköy’deki Four Winds Park’ta bulunan daireler, Alkent 2000’deki villalar, Tekirdağ’daki arsalar ve "Hayat Var Gayrimenkul Yatırım" şirketi hakkındaki iddiaları gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.