Türk programcı, bilgisayarın mabedini hackledi! İZLE

Türk programcı, bilgisayarın mabedini hackledi! İZLE

Daha önce Facebook'u şimdi de Apple'ı...

Daha önce Facebook’u çökertip şirket tarafından ödüllendirilen Türk programcı İbrahim Baliç, dün de Apple’ın en son geliştirdiği iOS7 sisteminin de bulunduğu siteyi çökertti.
 
Dünyanın 1 numaralı teknoloji şirketi Apple’ın ürettiği iPhone, iPad, Apple TV gibi cihazlarda kullanılmak üzere programlar geliştirdiği ve henüz piyasaya sürmediği deneme aşamasındaki programları programcılar için deneme amaçlı sunduğu ‘Apple Dev’ sitesi dün çöktü. Apple, siteye koyduğu mesajda kendilerine yönelik bir siber saldırı gerçekleştiğini ve en kısa zamanda siteyi yeniden hizmete koyacaklarını duyurdu. Ancak asıl gerçek birkaç saat sonra ortaya çıktı. Londra’da yaşayan ve Baliç Bilişim adlı şirketin sahibi olan İbrahim Baliç adlı Türk bilgisayar programcısı, sitenin çöküşünün arkasındaki ismin kendisi olduğunu YouTube’da yayınladığı bir video ile açıkladı.
 
‘Kötü amacım yok’
Siteden Apple’ın 275 bini aşan program geliştiricilerinin kişisel bilgilerine kolayca ulaştığını söyleyen ve güvenlik açığı konusunda Apple’a bir ders vermek istediğini belirten Baliç, ‘13 tane açık buldum ve bunları da Apple’a ilettim. Kötü bir amacım yok’ dedi. Bu video ve twitter’dan yayınlanan açıklama sonrasında Türk programcıya tebrik mesajları yağdı. Baliç, bunlara da ‘Tebrik eden ve eleştiren herkese teşekkür ederim. Umarım amacımın iyi olduğunu herkes anlar ve hiç kimse zarar görmeden kapanır’ diye yanıt verdi. Kendisinin kesinlikle bir hacker olmadığını, tek amacının güvenlik açıklarının bir an önce Apple tarafından kapatılması olduğunu söyledi. Kendisinin siteyi çökertmediğini, sadece bulduğu açıkları Apple’a bildirmesinin ardından Apple’ın açıklar kapanana kadar siteyi erişime kapattığını vurguladı.
 
FACEBOOK ÖDÜL VERMİŞTİ
İbrahim Baliç, Facebook’ta bugüne kadar 10’dan fazla güvenlik açığını ortaya çıkardığı için şirket tarafından ödüllendirilmiş, hatta Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in hesabını da hacklemeyi başarmıştı.
 
İŞTE O VİDEO...
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler