Türkeş, mezarı başında anıldı

Türkeş, mezarı başında anıldı

MHP'nin ve Türk dünyasının unutulmaz lideri Alparslan Türkeş, vefatının 14. yıldönümünde kabri başında anıldı.

MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş, vefatının 14. yıldönümünde dün kabri başında dualarla anıldı. Törene ailesi ve MHP yöneticilerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Eski MHP lideri merhum Alparslan Türkeş, ölümünün 14. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anıtmezardaki törene Başbuğ'un oğlu Tuğrul Türkeş, MHP ve Ülkü Ocakları'nın kurucu üyelerinden Muharrem Şemsek ile milliyetçi camianın önde gelen isimleri katıldı. Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan törende, Türkeş için dualar edildi. Tuğrul Türkeş, mezara karanfil bıraktı. Kabirdeki çiçeklere su verdi ve dua etti. Kabre babasının doğum yeri olan Kayseri'nin Pınarbaşı, Köşkerli köyünden getirilen toprağı da serpti.

DEVLET BAHÇELİ, 7 BİN KİŞİYİ BİR SAAT BEKLETTİ!
MHP Genel Başkanı, tören alanına bir saat geç gelerek, alandaki yaklaşık 7 bin kişiyi bir saate yakın bekletti. Bahçeli "Türkeş'e olan manevi sorumluluğumuz gereği sabır ve metanetle üzerimize çullanan fitne ve fesada gereken cevabı demokratik yollarla vereceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı, Alparslan Türkeş'in yaşarken göremediği iktidarı ölümünün 14. yılında görmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Bahçeli "Türkeş'e olan manevi sorumluluğumuz gereği sabır ve metanetle üzerimize çullanan fitne ve fesada gereken cevabı demokratik yollarla vereceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı, Alparslan Türkeş'in yaşarken göremediği iktidarı ölümünün 14. yılında görmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

MHP yönetimini eleştiren ülkücülere de sert çıkan Bahçeli, "İleri demokrasi zırvasının sahiplerine ve yanlarında saf tutmuş bölücü mihraklara demokratik yollardan gereken dersi vereceğiz. Biliniz ki bizden görünüp davamıza zarar vermeye çalışan ve başka yerlerin gönüllü ya da menfaat karşılığında misyonerliğini yapanlara ne Başbuğ'umuz, ne de dava arkadaşlarım asla haklarını helal etmeyeceklerdir." diye konuştu.

Öte yandan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Alparslan Türkeş'in vefatının yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Türkeş'in, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde eski ihtişamlı dönemlerde olduğu gibi büyük ve güçlü olmasını hayatının tek gayesi haline getirdiğini anlatan Topçu, merhum liderin, hak ettiği şekilde şanlı Türk tarihinde müstesna bir yer elde ettiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler