Türkiye: 3 - Letonya: 3 - İZLE

Türkiye: 3 - Letonya: 3 - İZLE

Hazırlık maçı hayal kırıklığı oldu.

2014 Dünya Kupası elemelerie hazırlık kapsamında Türkiye, Almanya’da Letonya ile karşı karşıya geldi.
 
Mücadeleye A Milli Takım çok etkili başladı. 8. dakikada organize gelişen atakta sol kanattan Caner Erkin’in ortasına ön direkte harika bir kafa vuruşu yapan Olcay Şahan, Türkiyeyi öne geçirdi. 23. dakikada ise Sefa Yılmaz’ın arka direkte düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Selçuk İnan gole çevirdi. İlk yarı 2-0 sona ererken ikinci yarının başında da yine A Milli Takım oyunu kontrol eden taraftı. Ancak 53. dakikada Mehmet Topal’ın pas hatasıyla başlayan atakta bir Letonya Gauracs ile golü buldu.
 
59. dakikada ise Veysel Sarı’nın ceza sahasının dışında yaptığı vuruş savunmaya çarparak ağlarla buluştu. 68. dakikada Letonya Valerijs Sabala ile bir gol daha bulup farkı yeniden bire indirdi. 84. dakikada ise duran top organizasyonunda Valerijs Sabala bir kez daha sahneye çıkarak skoru eşitledi. Kalan dakikalarda ise skor değişmeyince mücadele 3-3 sona erdi.
 
MERT HAYAL KIRIKLIĞI OLDU
İkinci yarıda kaleyi koruyan Fenerbahçe'nin genç kalecisi Mert Günok hayal kırıklığına sebep oldu. Kaleye girdikten sonra 3 gol yiyen Mert şansız bir gece geçirdi. 
 
2004'TE KAYBETMİŞTİK
Türkiye, 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-Off baraj maçlarında Letonya ile 15 Kasım 2003 tarihinde Riga’da yapılan ilk karşılaşmayı 1-0 kaybetmişti. 19 Kasım 2003’te İstanbul’daki rövanşta ise İnönü Stadı’nda İlhan Mansız ve Hakan Şükür’ün golleriyle 2-0 öne geçen Türkiye, üstünlüğünü koruyamamış ve kalesinde 2 gol görerek, final biletini kaptırmıştı.
 
İLK 11'LER
TÜRKİYE: Sinan - Serdar Kurtuluş, Bekir, Ömer Toprak, Caner - Sefa, Nuri, Selçuk, Oğuzhan - Olcay, Mustafa Pektemek
 
LETONYA: Dorosevs - Mihadjuks, Klava, Ivanovs, Maksimenko - Tarasovs, Laizans, Zigajevs, Rugins - Fertovs, Sabala
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler