Tütünspor, Tutunspor mu oluyor?

Tütünspor, Tutunspor mu oluyor?

Yeni tütün ve alkollü içkiler yönetmeliği, Bursa'da 54 yıldır faaliyet gösteren Tütünspor'u da olumsuz etkileyeceği bildirildi.

Tütün ve Alkollü İçkilerin Satış ve Sunumuna İlişkin Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, Türk basketbolunun önde gelen takımlarından Efes Pilsen'in yanı sıra bazı amatör takımların da isim ve logo sorunu gündeme gelmeye başladı.

Bursa'da 1957 yılında Demirtaş'ta bir grup tütün üreticisi tarafından kurulduğu için adı ''Tütünspor'' olarak konulan kulübün başkanı Mustafa Beşen, ''Kulübün adını ve logosunu değiştirmemiz gerektiği söylendi, ama bize henüz yazılı bir tebligat gelmedi'' dedi.

Yönetmeliğin çıkmasının ardından Bursa Valiliği Dernekler Masası'na müracaat ettiklerini, buradan kendilerine ''isim ve logo değiştirmeniz gerekiyor'' denildiğini ifade eden Beşen, resmi yazının ardından gerekli değişikliği yapabileceklerini söyledi.

Beşen, tütünün bir tarım ürünü olduğunu, marka veya başka bir çağrışım içermemesi nedeniyle belki sadece logoda bir değişikliğe gidebileceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bize bu konuda gelen resim bir tebligat yok. Biz 54 yıllık kulübümüzün adının kalmasını istiyoruz. Sonuçta 1957 yılında kurulan bir kulübün adının değişmesi çok kolay değil. Ancak biz yine de isim değişikliğine karşı Demirtaş Mahallesi'nde vatandaşların fikrini de alıyoruz. Yeni isimle ilgili bize gelen önerileri değerlendiriyoruz. (Tütünün 'ü'lerini atın, kulübün adı Tutunspor olsun) önerisinde bulunanlar da var. Kulübün adı Demirtaş'ı çağrıştırması amacıyla DOSAB Sanayi Spor veya Demirtaş Gençlik ve Spor Kulübü de olabilir. Önümüzde 1 yıllık bir süreç var. Resmi tebligat yapılıp görüşmeler tamamlandıktan sonra isimle ilgili gerekli değişikliği yapabiliriz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler