Tuzfest'23 konserleri Mustafa Yıldızdoğan ile start aldı

2. ULUSLARARASI Çankırı Tuz Festivali’nin konser takvimi dün gece başladı. Festivalin birinci gün etkinlikleri, akşam saatlerinde Fuar yolunda düzenlenen Mustafa Taş, Mustafa Yıldızdoğan ve Merve Özbey konserleri ile start aldı.

2. ULUSLARARASI Çankırı Tuz Festivali’nin konser takvimi dün gece başladı. Festivalin birinci gün etkinlikleri, akşam saatlerinde Fuar yolunda düzenlenen Mustafa Taş, Mustafa Yıldızdoğan ve Merve Özbey konserleri ile start aldı. Festival kapsamında üç günde yedi ünlü sanatçı Çankırı’da bir araya gelen müzikseverler ile buluşacak.

TUZFEST’23’ün ilk gününde festivale katılan yerli ve yabancı grupların gösterileri, konser alanını dolduran katılımcılar tarafından coşku ile izlendi. Konser alanı üzerinde uçan Türk Hava Kurumu Motorlu Yamaç Paraşütü Ekibi’nin açtığı Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafı büyük alkış aldı.

tuzfest-konser-resim-022.jpg

Festival kapsamında Çankırı’nın farklı noktalarında gün boyu devam eden etkinliklere katılan ziyaretçiler, akşam saatlerinde TUZFEST’23 konserleri ile coştu. Fuar yolunu dolduran vatandaşlar, sevilen sanatçılar Mustafa Taş, Mustafa Yıldızdoğan ve Merve Özbey şarkıları ile eğlenceyi zirveye taşıdı. Çankırı’da beklediklerinden daha fazla coşku ile karşılandıkları için mutlu olduklarını ifade eden sanatçılara gençler de telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti.

Konser etkinlikleri 20 Ağustos Pazar gecesine kadar devam edecek.

merve-ozbey-tuzfest-cankiri-resim-02.jpg

BAŞKAN ESEN: ATA YADİGARLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

TUZFEST’23’ün akşam etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 4 yıl gibi kısa sürede, vatandaşın öncelikli ihtiyaçlarını merkeze koyarak gerçekleştirdikleri 63 projenin birçoğunun temelinde ata yadigârına, yerli ve milli olana sahip çıkmak olduğunu vurguladı. Esen, "İki yıldır atıl arazileri buğday ve ayçiçek tarlalarına dönüştürüyoruz. Ata yadigârı buğdayları un, ayçiçekleri de bitkisel yağ haline getirerek dar gelirli ailelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Ata yadigârı tohumlarımızı bir araya getirip seralarda çoğaltıyoruz. Ata yadigârı sporlarımıza destek verip önemli başarılar elde ediyoruz. Ata yadigârı lezzetlerimizi tescilleyip gastronominin geleceğine kazandırıyoruz. Ata yadigârı değerlerimizi müze kültürü ile konuklarımıza açıyoruz. Ata yadigârı tarihi binalarımızı ve sokaklarımızı aslına uygun restore ediyor ve koruyoruz. Beş bin yıllık madenden elde edilerek öğütülen bol mineralli ata yadigârı kaya tuzumuz ile sofralarınızı tatlandırıyoruz. Yapmaya çalıştığımız şey şu; geçmişimize sahip çıkıyor, geleceğimizi bugünden şekillendirip neslimizi iyi bir geleceğe hazırlıyoruz." dedi.

tuzfest-cankiri-resim-01.jpg

ESEN'DEN ÇANKIRI'YA MENSUBİYET VURGUSU

Esen, düzenledikleri festivalin, halkı mutlu etmek, sosyalleştirmek, şehri tanıtarak imajının güçlendirilmesine katkı sağlamak için önemli olduğunu söyledi. Özellikle başka şehirlerde ya da ülkelerde yaşayan hemşehrilerin memleketine mensubiyet duyması açısından festivallerin uzağı yakın ettiğine değinen Esen, "Kimi vatandaşımız rızkını kazanmak, kimi vatandaşımız da eğitim almak için başka şehirlere gidiyor. İşte, bu güzel günün amaçlarından birisi de nesilleri bir araya getirerek ortak duygu ve muhabbeti perçinlemektir. Yerel motiflerimizi evrensel olanlarla harmanladığımız uluslararası festivalimiz, halkımızın kendi dokusuna uygun ögeleri tanıma ve tanıtma, aidiyet duygusunu geliştirme ve farklı grupların bir araya gelmesini sağlama açısından önemlidir." diye konuştu.

yildizdogan-cankiri-tuzfest-23-resim-018.jpg

Esen, konuşmasının sonunda festival çalışmalarına emek veren Çankırı Belediyesi ailesine ve Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Protokol konuşması yapan Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık ise festivalin Çankırı’ya hayır ve güzellikler getirmesi temennisinde bulunarak verdikleri emek için Başkan Esen ve ekibine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler