TV "sinyal yok" sorunu nasıl çözülür?

TV "sinyal yok" sorunu nasıl çözülür?

Bölgenizde şiddetli yağmur, kar veya rüzgar varsa, kablo operatörü veya akış hizmeti sağlayıcısı bir "TV sinyal yok" uyarısı görüntüler. Sinyalin düzelmesi için cihazı birkaç saniyeliğine kapatmanız yeterlidir.

TV'niz sinyal yok diyor, ancak her şey takılıysa, bunun nedeni hava koşulları veya cihazınızdaki teknik bir arıza olabilir. Sebebi ne olursa olsun, en sevdiğiniz programı veya filmi izlemek için TV'nizi açtığınızda "sinyal yok" sorununu görmek sinir bozucu olabilir.

Bölgenizde şiddetli yağmur, kar veya rüzgar varsa, kablo operatörü veya akış hizmeti sağlayıcısı bir "TV sinyal yok" uyarısı görüntüler. Sinyalin düzelmesi için cihazı birkaç saniyeliğine kapatmanız yeterlidir. Bunun nedeni, mevcut uydu çanaklarının olumsuz hava koşullarına dayanacak şekilde yapılmış olmasıdır. Diğer tüm durumlarda, TV donanımında bir sorun olmadığından eminseniz, sorun çok sayıdaki bağlantılarından birinde olabilir. TV sinyal yok sorununu çok fazla para harcamadan çözmek için bu yazıdaki temel sorun giderme prosedürlerini izleyin.

"SİNYAL YOK" DURUMU TAM OLARAK NEDİR?

Çoğu TV üreticisi, uzaktan kumandayı açarken cihazı algılayan ve ekranda görüntüleyen bir otomatik bağlantı sistemi sunar. TV'niz, kablo kutusuyla aynı kaynağa veya girişe ayarlamış olmanıza rağmen sinyal olmadığını iddia ediyorsa, ağ alım sorununuz var demektir.

TV'yi kapatıp birkaç dakika bekleyip ardından yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, çeşitli bağlantıları tek tek gidermeniz gerekir ve bu basit bir eleme prosedürüdür. TV'nizin HDMI bağlantı noktasına bir dizüstü bilgisayar/bilgisayar veya başka bir ekran paylaşım cihazı bağlıyorsanız, önce bağlantıyı kesmeniz gerekir.

Her Şey Fişe Takılıyken TV'nin “Sinyal Yok” Durumu Nasıl Düzeltilir?

TV'nin veya kutunun arkasındaki tüm kabloları yeniden bağlayın ve bunların sıkıca takıldığından emin olun (gevşek kablolar sinyal kaybına neden olabilir). Yüklü bir sinyal güçlendiriciniz varsa, onu çıkarmayı ve anten kablosunu doğrudan alıcınıza, kaydedicinize veya TV'nize takmayı düşünün.

  • Aşırı ısınan aygıtların soğuması için biraz zaman tanıyın.
  • TV'nizi ve alıcı/kaydedici kutunuzu açın.
  • Cihazınızı yeniden kalibre edin: Ayarlama seçeneklerini Menü veya Ayarlar menülerinde bulabilirsiniz. Talimatlara ihtiyacınız varsa, lütfen cihazınızın kılavuzuna bakın.

ANTEN VEYA TEL PASLANMIŞ OLABİLİR Mİ?

Dış antenler yağmur ve nemden, iç kablolar ise normal aşınma ve yıpranmadan zarar görebilir. Kabloların ve antenlerin temiz, passız ve TV'nize güvenli bir şekilde takılmış olduğundan emin olun.

TV'NİZİ YENİDEN BAŞLATIN

TV'nizi ve bağlı tüm ekipmanı tamamen sıfırlamak için bu talimatları izleyin:

  • Duvardan her şeyi kapatın.
  • Tüm kabloların doğru ve güvenli bir şekilde yerlerine oturduğundan emin olmak için kontrol edin ve devam etmeden önce 60 saniye bekleyin.
  • Lütfen TV kutunuzu (TV setini değil) fişe takıp 60 saniye daha bekleyerek veya TV kutusunun ışıklarının yanıp sönmesi durana kadar açın.
  • Diğer her şeyi yeniden bağlayın ve her şeyi açın.

Eğer bu çözümler işe yaramazsa https://www.andronova.net/ linkine tıklayarak birçok çözüm bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler