Twitter satılıyor mu?

Twitter satılıyor mu?

Facebook ve Google'ın yeni savaş alanı Twitter. 10 milyar dolar fiyat biçilen sosyal ağ için iki şirket de kesenin ağzını açtı.

Sosyal ağ deyince aklımıza ilk Facebook geliyor tabii ki. Sonraki isim ise Twitter. Şimdilik bir teknoloji devi olmayı başaramayan "kuşu" iki devden bir tanesi yutacak gibi gözüküyor. Facebook ve Google, 10 milyar dolar fiyat biçilen Twitter için nabız yokluyorlar.

Uzun süredir Twitter'ın toptan satılacağı ya da borsada halka arz edileceği dedikoduları dolaşıyordu. Fakat son birkaç haftadır Facebook ve Google'ın teklif yapma aşamasında olduğu dedikoduları dolaşmaya başladı. Facebook'un Twitter ile tamamen uyumlu olarak çalışması ve Google'ın da aramalarında "Gerçek zamanlı arama" adı altında Twitter'dan sonuçlar vermesi de her iki firmanın böyle bir satın almadan oldukça karlı çıkabileceğini gösteriyor. 175 milyon kayıtlı kulanıcısı bulunan Twitter'ın, bir teknoloji devinin kanatları altında çok daha etkili kullanılabileceğine şüphe yok.

Yakın zamanda Twitter'a 80 milyon dolarlık yatırım yapan Andreessen Horowitz yatırım firması da, dört büyük sosyal medya sitesinde hissesi olan ilk firma ünvanını eline geçirdi: Groupon, Zynga, Facebook ve Twitter.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler