Twittera Gezi denetimi geliyor!

Twitter'a 'Gezi' denetimi geliyor!

Yapılan son zirvede sosyal medyanın istihbarat birimlerince takip edilmesi kararı çıktı...

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın Gezi Parkı eylemlerini ele aldığı zirvede, eylemlerin organize edildiği sosyal medyanın istihbarat birimlerince takip edilmesi kararı alındı
 
Milliyet Gazetesinden Tolga Şardan’ın haberine göre Gezi eylemlerinin değerlendirildiği ilk önemli toplantı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nca (KDGM) yapıldı. Toplantının en önemli tartışması, Taksim’de başlayan ve bir anda Türkiye’ye yayılan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili neden istihbarat edinilemediği noktasında yaşandı.
Bu konuda, özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü’nün örgütsel istihbarat çalışmaları dışında, “stratejik istihbarat” çalışılması, Gezi olaylarının da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiği görüşü kabul gördü.
 
3G erişime kapatılsın mı? Hayır!
Toplantıda eylemlerin ilk günlerinde eylemlere katılanların, örgütsel bağları olmayan, toplumun farklı kesimlerinden, değişik yaş gruplarından katılımcılar olduğu konuşuldu. Bundan sonra yaşanması olası benzer olaylarda, istihbarat hizmetlerinde görevli kurumların örgütsel istihbaratla birlikte stratejik istihbarat çalışmalarına yoğunlaşması kararı alındı.
 
Toplantıda, algı yönetimi ile sosyal medyanın iyi yönetilmesi gerektiği tartışıldı. İngiltere’de ve Arap baharı sırasında internetin kesilmesi örneği tartışılarak, benzer biçimde olası eylemlerde 3G’nin kullanıma kapatılabileceği fikri öne sürüldü. Ancak, internetin kapatılmayıp daha yoğun biçimde takip edilmesinde görüş birliğine varıldı.
 
‘Yetersiz kalıyor’
Adalet Bakanlığı’nı temsilen toplantıya katılan savcılar, halen yürürlükteki 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’nın Gezi Parkı süreci ve benzeri olaylar karşısında yetersiz kaldığını savundu.
 
Savılar mevcut yasal düzenlemelerde kamu düzeninin bozulmasının suç olarak karşılığının bulunmadığına dikkati çekti.
 
Müsteşar Ulvi Saran’ın başkanlığındaki toplantıda İçişleri ve Adalet bakanlıklarının yanı sıra, MİT Müsteşarlğı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, TRT, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Anadolu Ajansı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Telekomünikasyon Başkanlığı’ndan (TİB) temsilciler bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler