Uğur Mumcu, 21 yıl sonra o noktada anıldı

Uğur Mumcu, 21 yıl sonra o noktada anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında birçok kentte etkinliklerle anıldı. Anma töreni düzenlenen noktalardan biri de Mumcu'nun 21 yıl önce suikaste uğradığı sokaktı.

Daha sonra 'Uğur Mumcu'nun adının verildiği sokaktaki evinin önünde düzenlenen anmaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Deniz Baykal’ın da aralarında bulunduğu CHP milletvekilleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Kılıçdaroğlu, Mumcu’nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Mumcu’nun öldürülüşünden bugüne 21 yıl geçtiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "21 yıl önce katledildi, asıl failleri hala bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu’ydu. O’nu her zaman saygıyla anıyoruz" dedi. Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, Baykal ve Mumcu ailesi ile "Faili Meçhuller" anıtına çelenk koydu. Mumcu ailesi ile Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu’nun anıtına karanfillerle yaktıkları mumları bıraktılar. Tören Mumcu anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler