Uluyazıdaki temel atma töreni siyasileri buluşturdu

Uluyazı'daki temel atma töreni siyasileri buluşturdu

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü temel atma

töreni bugün gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene başta Ak Parti milletvekili Dr. Nurettin Akman, MHP milletvekili Ahmet Bukan, vali Şemsettin Uzun, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin ile 22. Dönem milletvekili Tevfik Akbak, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, işadamı Selahattin Düzbasan, stk başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Rektör Savaş “Üniversitenin ihtiyaçları içerisinde olan mekan ihtiyacını karşılamak için kampusü yapım çalışmalarına başladık. Bugün 4 inşaatın temeli atıldı. Önümüzdeki günlerde 5. inşaatın da hafriyat çalışmaları başlayacak. Bugün için 280 olan öğretim görevlisi kapasitemizi yıl sonuna kadar 320’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Nurettin Akman, Üniversitenin Çankırı’yı değiştiren önemli bir etken olduğunu ifade ederek, Çankırı’nın üniversitenin kurulmasıyla birlikte çok kısa sürede gelişmeye başladığını kaydetti. Akman, “Bugün bu temel atma töreni Çankırı’nın makus talihini aydınlık yarınlara taşımakta etkili olacak. Bununla birlikte üniversitemiz önümüzdeki dönemde bir ODTÜ ya da Bilkent seviyesine ulaşacak” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Çankırı Valisi Şemsettin Uzun da yaptığı konuşmada, üniversite öğrenci sayısında hedeflerinin 10 bin olduğunu belirtti ve üniversitenin Uluyazı’ya taşınması ile isabetli bir karar verildiğini, Korgun yolu üzerindeki eski yerin de üniversiteye bırakıldığını sözlerine ekledi.

TABLOYA BAKARSAK...
Uluyazı'da gerçekleştirilen temel atma törenine katılanlara bakarsak, özellikle hükümetin bir "baskın seçim" yapma ihtimalinin de iyiden iyiye belirdiği ülkemizde, yerel siyasetçilerin sahaya indiğini gözlemleyebiliriz.

22. Dönem Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak... Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan bu isimlerden ikisi olarak ilk etapta gözümüze çarpıyor. Akbak'ın siyasi atmosferden uzak durması düşünülmezken, Şükrü Tarhan'ın MHP'nin Çankırı adayı olarak önümüzdeki genel seçimde karşımıza çıkması hiç de sürpriz olmasın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler