Vakıfbank şampiyon

Vakıfbank şampiyon

CEV Şampiyonlar ligi final maçını kazanan temsilcimiz Avrupa'nın en büyük kupasını ikinci kez ülkemize kazandırdı.

Voleybol Bayanlar CEV Şampiyonlar Ligi final maçında temsilcimiz Vakıfbank, Azerbaycan temsilcisi Rabita Bakü'yü 3-0 mağlup ederek Avrupa'nın en büyük kupasını ikinci kez ülkemize kazandırdı... Setler: 25-17, 25-20, 25-23...

Burhan Felek Spor Salonu'nda yapılan maçta Vakıfbank, üstün bir oyun sergilediği ilk seti 25-17 önde tamamladı. İkinci seti 25-20 kazanan Vakıfbank, üçüncü sette de rakibi Rabita Bakü karşısında 25-23'lük üstünlük sağladı. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Vakıfbank, tarihinde ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu.   
 
Tarih tekerrür etti
Vakıfbank'ın Avrupa şampiyonu olmasıyla sonuçlanan CEV şampiyonlar ligi Dörtlü Finali, tarihin de tekerrürü oldu. Burhan Felek Spor'nda 2011 yılında Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nin final maçını yine Vakıfbank ile Rabita Bakü oynamış, Vakıfbank maçı yine 3-0 kazanmış ve bu kulvarda hem kendisinin, hem de Türk takımlarının ilk şampiyonluğunu elde etmişti.
 
Namağlup serisi sürüyor
 
Rabita Bakü galibiyetiyle Avrupa'nın kadınlarda en güçlü takımı olduğunu kanıtlayan Vakıfbank, bu sezonki namağlup unvanını da korudu. Bu sezon lig, Türkiye Kupası ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde toplam 36 maça çıkan Vakıfbank, henüz yenilgi yüzü görmedi. 
 
Öte yandan Vakıfbank'a final maçında 3-0 mağlup olan ve bu sezon ilk yenilgisini alan Rabita Bakü de ikinciliği elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler