Vali Mutludan endişe verici açıklama!

Vali Mutlu'dan endişe verici açıklama!

"Müsaade etmeyeceğiz"

15 Haziran'da polis harekatıyla Gezi eylemcilerinin parktan atıldığından bu yana halka kapalı olan Gezi Parkı'nın açılış tarihi bugün saat 13.30 sularında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından ilan edildi: Paza günü...
 
Vali Mutlu'nun Twitter'dan açıkladığı bu tarih ajanslar tarafından haber olarak geçildi. Ancak bu açıklamadan yaklaşık 3 saat sonra Vali, Gezi Parkı'nın; yarın ya da Pazartesi günü açılacağını söyledi. Vali Mutlu, "Bugün Taksim Meydanı'na toplanma için müsade etmeyeceğiz" dedi.
 
Vali Mutlu'nun "İstanbul'a huzur ve neşe getirsin. Gezi Parkı'nı yarın yeniden halkımızın hizmetine açıyoruz." tweetinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken açılış tarihinde opsiyon bıraktı.
 
Öte yandan Taksim Dayanışması bugün saat 19.00'da mahkemenin Taksim kararını açıklamak üzere Gezi Parkı'nda toplanma kararı almıştı. Konuyla ilgili Taksim ve çevresinde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. 
 
Çağrılar hukuk dışı
Mutlu, Gezi Parkı ile ilgili bugün yapılan çağrıların hukuk dışı olduğunu belirtti. Mutlu, polisin gereken uyarıları yapacağını ve makul bir süre bekledikten sonra dağılma olmazsa müdahale edileceğini dile getirdi. Vali Mutlu, parkın yarın ya da Pazartesi günü açılabileceğini kaydetti. Mahkeme kararını değerlendiren Mutlu, kararın sadece Topçu Kışlası ile ilgili olduğunu, yayalaştırma projesi ile ilgili herhangi bir mahkeme kararının bulunmadığını ifade etti. Mutlu belediyenin yayalaştırma çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi. 
 
GEZİ PARKI'NIN SON HALİ
 
geziparkisonhali-sozcu-resim-071.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler