Ve 'hesap özürlü' vekil Akbaşoğlu'ndan 'savunma' açıklaması

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Fransa için yaptığı enflasyon hesabı hakkında, "Kastımızla, lafzımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun, dün bir televizyon programında, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında hayat pahalılığı konusunda kıyaslama yaparken "Fransa’da 150 Euro'ya dolan poşet şimdi 750 Euro'ya doluyor. Dolayısıyla orada da yüzde 6-7 oranında 6-7 kat artmış bir enflasyon var" diye konuşması tartışma konusu olmuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bugün akşam üzeri bir basın toplantısı düzenleyen Akbaşoğlu, sosyal medyada gündem haline gelen sözleri üzerine yaptığı açıklamada "Dün bir televizyon kanalında canlı yayında gündem olan bir hususla ilgili bir düzeltme yapmayı arzu ediyorum. O da kastımızla, lafzımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu" diyen Akbaşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün dünyada yaşanılan pandemi nedeniyle fiyat artışlarının enflasyon oranlarının yükselmesi münasebetiyle hem Türkiye'mizde hem Avrupa'da hem de bütün dünyada yaşanılan bu duruma ilişkin değerlendirme yaparken yüzdelik oranla ilgili bir enflasyon oranı ifade ederken bir başka boyutuyla, dört beş kat artan fiyatlara vurgu yapmak ve bazı örnekler vermek suretiyle bu konuda yaşanılan sıkıntılara dair bir beyanım olmuştu. Bu konuda örnek verdiğimiz üzere, 25-26 dolar olan bir varil petrolün 96 dolarlara varması münasebetiyle yaklaşık dört kat arttığına ilişkin örneği de bu konuşmamda ifade ederek, Avrupa'da da Dünya'da da gerçekten son 40-50 yılın en büyük fiyat artışlarının da olduğunu, enflasyon oranlarının arttığını bununla beraber bazı ürünlerde de dört beş misli bir fiyat artışının olduğunu beyan etmiştim. Bu konuyla ilgili lafzımızla kastımız arasındaki bu farkı da sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum."

AĞZINA "FRANSA'DA 150 EURO'YA..." CÜMLESİNİ AĞZINA ALMADI!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu yaptığı basın toplantısındaki konuşmasında dün gece Habertürk ekranlarında program sunucusunun uyarısına rağmen ısrarla ve de hararetle savunduğu "Fransa’da 150 Euro'ya yapılan alışveriş, yüzde 7’lere varan enflasyon sebebiyle artık 750 Euro yüzde 7 yani 7 kat" ifadelerini neden kullandığı ile ilgili tek bir kelime sarfetmedi.

NE OLMUŞTU? TIKLA

AKP'li Emin Akbaşoğlu, katıldığı televizyon programında Türkiye'deki hayat pahalılığının Avrupa ülkelerinden daha düşük düzeyde olduğunu iddia ederken "Sıkıntıları görmüyor değilim, sıkıntıları görüyorum, kabul ediyorum ve onun üzerine biz ne yapıyoruz onu anlatmaya çalışıyorum. Ancak Türkiye’de olanları, yaşadıklarımızı Avrupa’yla Amerika’yla bütün dünya ile kıyas etmek gerektiğini sö ylüyorum. Sonuç itibariyle bunun sadece Türkiye’yi, Türk insanını etkileyen bir kriz olmadığını ve dolayısıyla bugün 150 Euro’ya dolan bir poşet Fransa’da ve Almanya’da 750-800 Euro’ya doluyor. Dolayısıyla orada da yüzde 6-7 oranında 6-7 kat artmış bir enflasyon var" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler