Vedat Beki Hilal Cebecinin dede köyünde!

Vedat Beki Hilal Cebeci'nin dede köyünde!

Twitter'daki hayran sayfası 200 bin takipçiyi geçen Hilal Cebeci'nin baba ocağı Korgun'un Dikenli köyündeyiz.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki “Panpişlerin kraliçesi” Hilal Cebeci’nin dede ocağında.

Hayranlarına “Panpişlerim” diyerek Twittır’da açtığı sayfaya 15 gün gibi bir sürede 200 binin üzerinde takipçi sağlayan sanatçı Hilal Cebeci’nin baba ocağı Çankırı-Korgun Dikenli köyünde kendisi ve ailesi hakkında bilgiler topladık.

HİLAL CEBECİ'NİN DEDE OCAĞINDAN FOTOĞRAFLAR - TIKLA

dikenli-vedo-hilal-resim-04.jpg

HAYRETTİN ABİNİN GÖSTERDİĞİ O EV…

Hilal Cebeci’nin dede ocağı Korgun’un Dikenli köyüne Pazar günü öğle sonrası gerçekleştirdiğim ziyaret, haftalar öncesinden planlanmıştı.

Paragliding World Cup’un açılışı sonrasına bıraktığım ziyaret Kurşunlu üzerinden Korgun ve daha sonra Ilgaz yönünde sürdürülen karayolu çalışmaları nedeniyle toz-duman içerisinde yaklaşık 6 km’lik bir mesafeyi katettikten sonra Dikenli köyü tabelasıyla yolun soluna, dolayısıyla köyün içerisine giriş yaptım.

Temmuz ayının kavurucu sıcağında gidilecek ilk yer, suyun ve gölgenin olduğunu bilerek uğradığım Köy Camisi önüydü. Tahmin ettiğim gibi caminin önündeki gölgelikte 10 kişilik bir ihtiyar heyeti (!) beni sevgiyle ve muhabbetle karşıladı.

Kısa sohbetin ardından köyde olduğunu önceden öğrendiğim ve İstanbul’da yaşayan Dikenli köylülerin kurduğu derneğin başkanı Ahmet Yerli ile camiye oldukça yakın olan evinin önünde buluşmam hiç de zor olmadı.

Ziyaretimin amacını kısaca açıklama gayretindeyken yanımızda duran ve “hoş geldiniz” diyerek söze karışan Hayrettin Ak, “Hilal Cebeci” ile ilgili ilk bilgiyi bana veren kişiydi. Yaşı 70’lere yaklaşan Hayrettin abimiz, “Köyümüzün eskilerinden Zeki Ordu’nun kızıdır Hilal. Evleri de şurada” diyerek beni kolumdan tuttuğu gibi sokağa doğru sürükledi!

Dernek Başkanı Ahmet Yerli ile beraber dar sokaktan aşağıya doğru aktığımızda, peşimizde birkaç kişinin daha olduğunu ayak seslerinden anlıyordum!

Hava hayli sıcak ve biraz önce geldiğimiz tozlu yolun benim vücudumda yaptığı tahribatla birlikte Hayrettin abinin kolunda geldiğimiz nokta “İşte senin aradığın ev” (!) cümlesiyle, başta ülke medyası olmak üzere komşumuz Yunanistan’da da olay yaratan Twitter fotoğraflarıyla gündemde olan Hilal Cebeci’nin baba ocağında olmanın hafif bir dayanılmaz zevkini yaşamadım dersem! Gerçekten yalan olur…

KİBAR ALİ'NİN TORUNU HİLAL CEBECİ

Twitter'daki kendisine ait fotoğraflarıyla çok kısa bir süre içerisinde Çankırı'nın nüfusundan fazla "takipçi" sayısına ulaşan Hilal Cebeci'nin babası Zeki Ordu. 1944 doğumlu Zeki Bey 58 yaşında yani 1 Ocak 2002 tarihinde akciğer yetmezliğinden hayata veda ediyor.. "Kibar Ali" lakablı Ali Ordu'nun bri erkek iki evladından biri olan Zeki bey, hayatını Şebinkarahisarlı Sevgi hanımla birleştirmiş ve Hilal'le birlkte iki kız bir erkek evlat olmak üzere üç evlat sahibi olmuşlar.

Baba Zeki Ordu, "Kibar Ali"nin İstanbul - Kasımpaşa'ya göçüyle birlikte orada dünyaya gelen Zeki Ordu, iş hayatını emekli oluncaya kadar Denizcilik İşletmelerine ait Haliç'te (şimdi kapalı) Camialtı Tersanesinde torna-tesviyeci (ustabaşı) olarak hizmet vermiş.

Üç çocuk sahibi olduğu Sevgi hanımla evliliğini de 1999 yılında sonlandırmış. Hilal Cebeci'nin dünyaya geliş tarihi ise 1976.

Anne-babasının ayrılması sonucu annesi Sevgi hanımla büyüyen Hilal Cebeci ise hayatını yine İstanbul'da geçiriyor.

"KİBAR ALİ"NİN EŞİ YANİ BABAANNE HAYATTA

Öte yandan Hilal Cebeci'nin büyükbabası Ali Ordu nam-ı diğer "Kibar Ali"nin eşi Şerife Ordu'nun (80) halen hayatta olduğu ve İstanbul - Suadiye'de ikamet ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler