Yalova'nın bir aylık suyu kaldı

Yalova'nın bir aylık suyu kaldı

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, kentin 1 aylık suyunun kaldığını ve tasarruf yapılmadığı takdirde, 10-15 günlük süre içerisinde su kesintileri başlayacağını söyledi.

Yalova’da son 35 yılın en kurak mevsiminin görüldüğünü, kentin su ihtiyacını karşılayan Termal İlçesi’ndeki Gökçe Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 13’e kadar düştüğünü belirten Ömer Nergiz, "Yaklaşık 1 aylık suyumuz var. Tasarruf yapmak için kesintilere gideceğiz" dedi. Ömer Nergiz, barajdaki su miktarının azalması üzerine bir dizi tedbir aldıklarını bildirerek, şöyle dedi:

"Son yaptığımız çalışmalarla bunları kurtarmak için kuyuların bağlantı ihalelerini yaptık. Kurtköy hattının tekrar baraja bağlanması için çalışmalar yapıyoruz. O da yaklaşık 1 ay içerisinde bitecek. Bu durumu kurtarırsak, su kesintilerinin fazla olacağını düşünmüyorum ama tabii ki burada ilk önce yapılması gereken, su ile ilgili tedbir çalışmaları."

Yalova’da birliğe üye belediyelerin her birinden birer kişi alarak kaçak ekibi kuracaklarını kaydeden Ömer Nergiz, şöyle konuştu:

"Üye belediyelerin her birinden birer kişi alarak, kaçak ve kayıp ekibi kuracağız. Bu ekip gece gündüz, 24 saat görev yapacak. Bunlarla ilgili de belediye başkanlarımıza bilgi vereceğiz. Belediye başkanları da destekliyor bunu. İnşallah yaptığımız bu bağlantılardan sonra Yalova’da suyun daha tasarruflu kullanılmasını sağlayacağız. Tamamen tasarrufla alakalı."

Beklenilen yağışın olmaması ve kuyulardan verimli su alınamadığı takdirde 10-15 günlük süre içerisinde su kesintilerinin olacağına dikkat çeken Nergiz, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki 10-15 gün içerisinde kesintiye gidebiliriz. Bu beklediğimiz yağışlar olmazsa, kuyulardan verimli olarak su alamazsak, su kesintisinin olacağı kesin. Kesinti yapmamız gerekiyor, bir de halkımızın şuna dikkat etmesi gerekiyor; tasarruf çok önemli, tasarruf olsa belki de kesintiye gerek kalmayacak."

SU KESİNTİSİ 5 BÖLGEYİ KAPSAYACAK
Su kesintilerinin Yalova merkezinin yanı sıra ilçeleri de kapsayacağını söyleyen Nergiz, "Su kesintisi olunca tabii ki biz şu an bölgenin yüzde 85’ine su veriyoruz. Yalova’nın bütün ilçeleri olmasa bile bizim üyelerimiz olan Çiftlikköy, Çınarcık, Altınova, Termal ve Yalova merkez olmak üzere bunların hepsini kapsayacak" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler