Yapacak iş kalmadı, kuş yemliyoruz!

Yapacak iş kalmadı, kuş yemliyoruz!

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Belediyesinin

davetlisi olarak Kuşhane ve Vakfiyeler ile ilgili konferans için Çankırı'ya gelen Prof. Dr. Refet Yinanç'la birlikte tarihi Kuşhane bölgesinde "sembolik" olarak kuşları yemledi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansın ardından protokol ve katılımcılar hep birlikte kale eteklerinde bulunan ve bölgeye adını veren Kuşhane'ye gidildi. Atatürk'ün ışıklı panosunun çevresinde temelleri bulunan Kuşhanenin yeniden canlandırılmasının önemine değinen Belediye Başkanı İrfan Dinç "Programın bugün yani 21 Eylül'de yapılması tesadüf değildir. Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi arşivinde bulunan ve Şeyh Bahaeddin Vakfına ait kuşevinin bakımını ve kuşların beslenmesini de içeren Türkiye'nin en eski orijinal vakfiye belgesinde geçen kuruluş tarihi miladi 21 Eylül 1281'in yıldönümünde böyle bir program gerçekleştirdik. Önce Türkiye'de Selçuklu dönemine ait vakfiyeler konusunda otorite olan Prof. Dr. Refet Yinanç hocamızdan son derece yararlı bilgiler edindik. Konferansın ardından da hep birlikte Kuşhane mevkiine giderek bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve sembolik olarak kuşları yemlediğimiz programı gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda Kuşhane bölgesinde düzenlemeler yaparak bu etkinliği daha geniş kitlelerle yapmak istiyoruz. Ecdadımızın 700-800 yıl öncesinde çevrecilik ve sahipsiz hayvanlara karşı hassas düşüncesini bugün çocuklarımıza ve gençlerimize aktarıp bilinçlenmelerini sağlamak istiyoruz. Kuşhane'de kuşların yemlenmesi konusunda bizleri yönlendiren emekli öğretmen değerli hocamız Sayın Fikri Demirok'a ve bugün burada bizlerle birlikte bulunan değerli hocamız Prof. Dr. Sayın Refet Yinanç'a da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kuşhan'deki kuşları yemleyen Prof. Dr. Refet Yinanç da, sembolik olarak başlatılan bu etkinliğin gelecek yıllarda genişleyerek devam ettirilmesi temennisinde bulundu.

"SEMBOLİK" YEMLEMEYE GEREK YOKTU!
Belediye basın bürosu tarafından hazırlanan metnine baktığımızda "sembolik yemleme" deniliyor yapılan organizasyon için! Nedeni ise "yemleme yapılan bölgede" kuş'a rastlanılmaması!

Haber fotoğraflarına baktığımızda ortada bir "güvercin"den başka yemlenen kuş görülmüyor! Anlaşılan o da "protokol güvercini" Tıpkı kendisini yemleyenler gibi "yemlenmeye" bayılan cinsinden!

Sözcü18.com haber merkezine göre böylesi bir organizasyonun Çankırı'da yapılacağı tek yer var: Valilik lojmanı!

"Kuşbaz" valinin kuşlarını Belediye Başkanı Dinç ve beraberindekiler "yemleselerdi" hem tören "sembolik" olmaz hem de "vali" (pardon Şerif Taytıs)'nin kuşları bayram ederdi! Eh ne de olsa sürekli olarak "şeker" yediklerini tahmin ettiğimiz kuşların midelerine "doğal gıda" giderdi!

Ha bu arada, Çankırı'da yemlenecek "vatandaş" kalmadı ki, Ak Partili Belediye Başkanı "icraat" olarak "yemleme" sırasını "kuş"lara kadar indirdi!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler