Yargı, Saraçoğlu mahallesi için 'dur' dedi

Yargı, Saraçoğlu mahallesi için 'dur' dedi

Ankara'da Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı geldi.

YARGI, Ankara’da Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nde yeraltına otopark ve ticaret alanı yapılmasına izin vermedi.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Saraçoğlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Ranta açmak istediler, açamadılar. Yargı kararı seçim öncesi halkımıza armağanımız olsun" dedi.

HUKUKSUZLUK İFŞA OLDU

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odaları, Saraçoğlu Mahallesi'nin özgünlüğünü bozan imar planları ve yargı kararları dikkate alınmadan yeniden aynı imar planını yapan, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın girişimi üzerine dava açmıştı. Ankara 13.İdare Mahkemesi son davayı da kabul ederek plan değişikliğini iptal etti.

Candan, "Bu karar, Cumhuriyet değerleri ve Cumhuriyet hafızasına mekânsal saldırıların en üst seviyede olduğu Başkent'te verdiğimiz kamu mücadelesinin sonucudur. Yargı, Saraçoğlu'nda üst üste verdiği iptal kararlarıyla, hukuksuzluğu ifşa etti" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler