Yargıtay Zuhal Olcay'ın hapis cezasını onadı!

Yargıtay Zuhal Olcay'ın hapis cezasını onadı!

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a, bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezasını oybirliğiyle onadı...

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a, bir mekanda şarkı söylediği sırada  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezasını oybirliğiyle onadı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası vermişti. Daire, Olcay'ın cezasının ertelenmesine karar vermişti.

AVUKAT DURUMU DEĞERLENDİRDİ
Avukat Rezan Epözdemir süreci değerlendirdi, "Gir çık yapacak cezaevine girmeme şansı yok. Normal koşullarda sabah teslim olur akşama doğru cezaevinde infaz ekibi işlemleri tamamlar tahliye olur ve şartla salıverme uygulanır. Denetimli serbestlik tedbiri uygulanır. Ancak bu bazı cezaevlerinde iki gün bazı cezaevlerinde bu durum üç günü bulabiliyor..."

Epözdemir süreç hakkında şunları söyledi: "Teslim olunduktan sonra yazışmalarınız cezaevi ile İnfaz Savcılığı arasında sürüyor. Sonra İnfaz Hakimliği'ne siz ya da avukatınız tarafından başvuruda bulunuluyor. İyi halli olduğunuza dair rapor ulaştıktan sonra denetimli serbestlik kararıyla serbest kalıyorsunuz."

Kararın tebliğ edilmesinin ardından Olcay'ın 10 gün içinde teslim olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler