Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede Ağır Ceza'da yargılanacak

Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede Ağır Ceza'da yargılanacak

Sözcü18 Haber Merkezi'nin 6 Ocak 2020 tarihinde yayınladığı "Yaylakent Belediyesi'nde neler oluyor?" başlıklı haberinde gündeme getirdiği iddialar yargıya taşındı...

ÇANKIRI ili Orta ilçesi Yaylakent Belde Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Kadir Dede ile ilgili olarak bundan yaklaşık 40 ay önce (6 Ocak 2020) "Yaylakent Belediyesi'nde neler oluyor?" başlıklı haberimizin içeriğinde kamuoyuna sunduğumuz 'yolsuzluk iddiaları' Şabanözü Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Şabanözü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu iddianame, 'suç vasfı' nedeniyle Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede hakkında Şabanözü Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede; Müşteki olarak Ayhan A., Yılmaz A., Ercan D., Ersin K., Hüseyin D., Metin Ç., Selvet A. ve Zekeriya A.bulunurken, 'Sanık' sandalyesinde ise Belediye Başkanı Kadir Dede ve Halen Mersin/Toroslar'da ikamet eden ancak suç tarihinde Yaylakent Belediyesi'nde memur olarak görev yapan Murat K. bulunmakta.

27 Mart 2023 tarihinde Şabanözü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılan duruşmada ;

"1- 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun'un 11. ve 12. maddeleri ile 5271 Sayılı CMK'nın 3., 4. ve 5. maddeleri gereğince Mahkememizin GÖREVSİZLİĞİNE,

2-Karar kesinleştiğinde gereği için dosyanın yetkili ve görevli ÇANKIRI AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLMESİNE" kararı çıktı.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler