Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede: Cebimden bıçak çıkardığımı kabul ediyorum!

Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede: Cebimden bıçak çıkardığımı kabul ediyorum!

Çankırı ili Orta ilçesi Yaylakent Beldesinin AKP'li Belediye Başkanı Kadir Dede'nin vatandaşa çektiği bıçağı savcılıkta ve mahkemede kabul ettiği öğrenildi.

Sözcü18 Haber Merkezi, Yaylakent Beldesinin AKP'li Belediye Başkanı Kadir Dede'nin savcılık ve mahkemedeki ifadelerine ulaştı. Başkan Kadir Dede, ifadesinde vatandaşa bıçak çektiğini kabul ederken, bıçağı kullanmadığını iddia etti! İşte Başkan Dede'nin dün Şabanözü Sulh Ceza Hakimliği'nde gerçekleşen duruşmada yaptığı savunma:

İLGİLİ HABER
AKP'li Başkan vatandaşa bıçak çekti - TIKLA

"Ben Yaylakent Belediyesinde belediye başkanı olarak görev yapmaktayım. Yürütmüş olduğum kamu görevi nedeniyle taraflar bizi sürekli olarak tehdit ediyorlar. Olay günü ben vatandaşımızın imarla ilgili bir sıkıntısından dolayı belediye zabıta görevlisi eli birlikte gittim, bu sırada Ersin Karagöz ve Fatih Karagöz benim aracımın önünü kestiler daha sonra benden kepçe talebinde bulundular ben de kendilerine kaçak yaptıkları için kepçe vermemin uygun olmayacağını söyleyerek taleplerini reddettim. Bunun üzerine Fatih Karagöz ve Ersin Karagöz bana ve zabıta memuruna tehdit ve hakaret içerikli sözler söylediler. Ben de bunun üzerine kendimi korumak için cebimden bıçak çıkardığımı kabul ediyorum ancak bıçakla taraflara karşı herhangi bir eylemde bulunmadım. Ersin Karagöz tarafından sol bacağımda bıçakla yaralamaya maruz kaldım. Bununla ilgili hastaneden muayene raporu düzenlendi. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum."

ERSİN KARAGÖZ: BAŞKAN "YAPTIĞIN EVİ DE YIKACAĞIM KARINI DA ELİNDEN ALACAĞIM" DEDİ
Aynı duruşmada olayın diğer şüphelisi Ersin Karagöz de sorgusunda olayı şöyle aktardı: 

"Benim şüpheli Kadir Dede ile herhangi bir husumetim yoktur ancak kendisine önceki seçimde oy vermediğimiz için belediyeden hizmet alırken sıkıntılar yaşıyoruz. Olay tarihinde çöp konteynırı talep etmek amacıyla belediyeye gittim. Bu sırada yanımda sadece çocuğum vardı. Belediye bahçesinin dış kısmında belediye başkanı Kadir Dede ile karşılaştık bana 'Yaptığın evi de yıkacağım karını da elinden alacağım' şeklinde söylemde bulundu. Ben yanımda çocuğum olduğu için karşılık vermedim. Daha sonra  kendisinden çöp konteynırı vermesini ya da çöpleri toplamak için kepçe vermesini istedim. Buna binaen kendisi bana "ibne senden iyi çöp mü var?" şeklinde sözler söyledi. Ben kendisine herhangi bir karşılık vermedim. Bunun üzerine olay yerinden tesadüfen geçen kardeşim Fatih Karagöz Kadir Dede'nin elinde bıçağı görünce olay yerine geldi. Biz kardeşimle kaldırımın diğer tarafına geçtiğimiz sırada karşı taraftan hızlı bir şekilde üzerimize doğru gelen araçtan 4 ya da 5 kişi inerek üzerimize doğru saldırdılar. Bu sırada Kadir Dede 'vurun, öldürün' şeklinde tarafları azmettirdi. Elinde bulunan bıçağı da sol bacağıma batırdığını gördüm. Olay sırasında kardeşimin ve benim elimde kesici delici alet yoktu. Olay yerine sonradan gelen kişilerin elinde bulunan kesici aletlerle Kadir Dede yaralanmış olabilir. Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum."

VE MAHKEME'NİN TARAFLARLA İLGİLİ VERMİŞ OLDUĞU KARAR
Şabanözü Sulh Ceza Hakimliğince olay ve taraflarla ilgili olarak verilen karar

"Gereği düşünüldü:
1- Şüpheliler Kadir Dede, Fatih Karagöz ve Ersin Karagöz'ün 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 100'üncü maddesinde belirtilen tutuklama nedenlerinin bulunması nedeniyle 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 1019'uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (İ) bendi gereğince BELİRLENEN YER VEYA BÖLGELERE GİTMEMEK (birbirlerine ve ikametlerine yaklaşmamak) SURETİYLE ADLİ KONTROL ALTINA ALINMASINA, bu kapsamda şüphelilerin SERBEST BIRAKILMASINA,

2- Şüpeilerin adli kontrol hükümlerini isteyerek yerine getirmemeleri halinde 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 112'nci maddesi gereğince hemen tutuklanabileceğinin İHTARINA (ihtar edildi)

3- Kararın infazı ve ikmali için dosyanın Şabanözü Cumhuriyet Başsavcılığına İADESİNE,

Dair, şüpheliler ve müdafiinin yüzüne karşı verilen karar, CMK 267, 268 ve 111/2 maddeleri gereğince tefhimden itibaren yedi gün içinde Mahkememize bir dilekçe verilmesi veya başka yer Sulh Ceza Mahkemesi kanalı ile veya Cezaevi Müdürlüğü kanalı ile bir dilekçe gönderilmesi veya Mahkememiz zabıt katibine yapılacak sözlü beyanın tutanağa bağlanması koşulu ile Mahkememiz nezdinde Çankırı Sulh Ceza Hakimliğine itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi. 14/4/2020"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler