Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Çankırının damadı

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Çankırı'nın damadı

30 Ağustos tarihi itibari ile Kara Kuvvetleri

Komutanlığı görevine getirilen Org. Erdal Ceylanoğlu'nun "Çankırılı'nın eniştesi" olduğunu biliyor muydunuz!

Sözcü18.com haber merkezi yine "özel" bir habere imzasını koydu. Alınan YAŞ kararları çerçevesinde Genelkurmay Başkanı olan Org. Işık Koşaner'den Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini teslim alan Org. Erdal Ceylanoğlu, İstiklal Savaşı kahramanlarından Çankırılı Kolağası Abdulhalim Beyin torunu Şule Altay ile evli.

Şule Ceylanoğlu (Altay), Kolağası Abdulhalim Beyin 4 oğlundan biri olan merhum emekli albay Şakir Altay'ın üç kızından en küçüğü.

Şule (Altay) Ceylanoğlu 1960 İstanbul doğumlu. Babası merhum emekli Albay Şakir Altay'ın Kuleli Askeri Lisesine gidişinden sonra, bulunduğu görevleri nedeniyle Çankırı'da hiç bulunmadı.

30 Ağustos 2010 tarihi itibariyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini teslim alan Erdal Ceylanoğlu ile evli olan Şule Ceylanoğlu'nun iki çocukları bulunmakla birlikte halen Çankırı'da yaşayan Altay ailesinin yaşayan fertleri ile de karşılıklı ziyaretlerini gerçekleştirmekte.

ERDAL CEYLANOĞLU
Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 1945 yılında Kayseri'de doğdu. 1966 yılında Kara Harp Okulundan, 1967 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.

1974 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan Orgeneral Ceylanoğlu, 1976 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu; ardından Kurmay Subay olarak Kara Harp Okulunda bölük komutanlığı, Kara Harp Akademisinde öğretim üyeliği, 4'üncü Zırhlı Tugay Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Özel Sekreterliği ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1992 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Orgeneral Ceylanoğlu, tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Okullar Daire Başkanlığı ve 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Erdal Ceylanoğlu, tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Komutan Yardımcılığı ile Kurmay Başkanlığı ve Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2002 yılında korgeneralliğe terfi eden Orgeneral Ceylanoğlu, korgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Komutanlığı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı.

Şule Ceylanoğlu ile evli olan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun iki çocuğu var. Orgeneral Ceylanoğlu, İngilizce biliyor.

Fotoğraf 1. Şule Ceylanoğlu (Altay) Fotoğraf 2. Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilen Org. Erdal Ceylanoğlu, görevi Org. Koşaner'den teslim alırken.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler