Yeni sosyal uygulama 'LivelyPencil' Aralık ayında Google Play Market'te

Yeni sosyal uygulama 'LivelyPencil' Aralık ayında Google Play Market'te

Kitaplardan ilham alınarak geliştirilen LivelyPencil aynı zamanda sosyal ağ olarak kullanılabiliyor. Yazarların kitap, dergi, blog içeriklerini yayınlayabilecekleri metin tabanlı ve görsel destekli uygulama benzersiz özellikler barındırıyor.

YENİ içerik oluşturma ve yayınlama platformu LivelyPencil, "bir milyon kitap yazıyoruz" kampanyası ile hizmete açılıyor. Kitaplardan ilham alınarak geliştirilen LivelyPencil aynı zamanda sosyal ağ olarak kullanılabiliyor. Yazarların kitap, dergi, blog içeriklerini yayınlayabilecekleri metin tabanlı ve görsel destekli uygulama benzersiz özellikler barındırıyor.

'CANLI YAYIN' YAPABİLEN İÇERİK EDİTÖRÜ!

LivelyPencil'ın öne çıkan ana özelliklerinden birisi içerik editörünün gerçek zamanlı içerik paylaşabilme özelliğidir. Canlı yayın denildiğinde akla ilk gelen video, ses yayınlarıdır. LivelyPencil canlı içerik editörü ile metinlerle de canlı yayın yapılabileceğini gösteren yenilikçi bir uygulama.

Yazarların okurları ile gerçek zamanlı etkileşim kurmasına olanak tanıyan canlı editör, yazarın ve okuyucunun yorumlar aracılığı ile haberleşmesine imkan tanıyor. Bir hikaye veya haber yada herhangi bir konuda makale yazıldığında okuyuculardan gerçek zamanlı geri bildirim almak isteyen yazarlar için heyecan verici bir araçtır.

LivelyPencil'ın duyurduğu geliştirme takvimi oldukça zengin. En ilgi çekici olanların başında "Retell" ve "Community Streams" geliyor. "Retell" (Bahset) bir sayfayı veya içindeki içeriği alıntılayıp etiketlerle paylaşılmasıdır. Günün en çok bahsedilen etiketlerini bir liste halinde sunuluyor, etiketlere doğrudan mesaj gönderebiliyorsunuz. "Community Streams" özelliği ise bir yayına sınırsız sayıda yazar/kullanıcının kabul edilmesi özelliğidir.

LivelyPencil ilk sürümü kısıtlı özellikler barındırıyor. Geliştirme süreci uzun süredir devam eden ve kaynak sorunu nedeniyle sürekli ertelemeler yapmak zorunda kalmıştı.

LivelyPencil uygulaması Ayhan Ergezen tarafından tasarlandı. 2019 yılında başlatılan proje kaynak sorunu ve geliştirme sürecinde yaşanan bazı talihsizlikler nedeniyle yayınlanma defalarca ertelendi. 2023 başlarında yeni bir planla ve yeni bir ekiple başlatılan geliştirme girişimi başarıya ulaştı. Geliştirme sürecinde; Türkiye, Pakistan, Hindistan ve ABD'den geliştiriciler, analistler projeye katkıda bulundu.

Kurucu Ayhan Ergezen sizi LivelyPencil'a davet ediyor: "Yazarlar için yeni bir dünya ve yazılacak sayısız hikayenin kalemi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bir milyon kitap kampanyasına katkıda bulunmak için herhangi bir konuda bir kitapta siz yazın".

Android sürümü Google Play Markette (Aralık 2023) Ocak 2024'te IOS sürümü ve web uygulaması hizmete girecek. Web sürümünde içerik oluşturma editörü yer almayacak ancak yayınlanan içerikleri ve canlı yayın yapan editörleri okuyabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler