Yolun kapanmasına neden bozuk greyder

Yolun kapanmasına neden bozuk greyder

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan E-80

ile Bayramören arası dün akşam saatlerinde açıldı.

Çankırı ve Ilgaz'dan gelen greyder çalışması ile açılan yol ile Bayramören'e ulaşım bugün normale döndü. İlçeye bağlı yaklaşık 20 köy ile ulaşım halen sağlanmış değil.

YOLUN KAPANMA NEDENİ BOZUK GRAYDER
Sözcü18
haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, halen Bayramören'de kapalı garajda tutulan bozuk greyder nedeniyle yoldaki kar çalışmalarının yapılamadığı öğrenildi.

Grayderin bozuk olmasından dolayı Çankırı'dan istenen greyderin, TIR'a yüklenerek Bayramören'e gidişi, İndağı'ndaki zorlu yollardan ancak dün sabah saatlerinde Kurşunlu'ya ulaşılabilmesi sonucu, çalışmalar öğleden sonra tamamlanabildi.

KÖY YOLLARI HALA KAPALI
Cumartesi sabahtan bu yana Bayramören'le ulaşımı kesik yaklaşık 20 köy mevcut. Bu köylerde ulaşım sıkıntısı ile birlikte ayrıca elektrik kesintisi hala devam ediyor. Çankırı'dan gelen greyderle birlikte Ilgaz'dan gelen yardımla birlikte bugün yapılacak çalışmalarla bazı köy yollarının açılması hedefleniyor.

Açılacak köy yollarında BEDAŞ çalışanlarının da elektrik arızalarını giderme yönünde gayret gösterecekleri öğrenildi.

Bölgede Avea ve Turkcell gsm vericileri, akülerinin boşalması nedeniyle hizmet veremiyor.

YİBO'DA EĞİTİM AKSAYABİLİR
Yaklaşık 20 köy yolunun kapalı olması, taşımalı eğitim veren Bayramören YİBO'da eğitimin aksamasına da neden olabilir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nejat Gürleyen ile yaptığımız telefon görüşmesinde "Okullarımız açık. Ancak köylerden gelmesi gereken öğrencilerin kapalı yollar nedeniyle ulaşımında aksaklıklar olabilir. Öğle saatlerinde durumumuz netlik kazanır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler