Yüksekova'da olaylar çıktı: 1 ölü 1 yaralı

Yüksekova'da olaylar çıktı: 1 ölü 1 yaralı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde olaylar çıktı. 17 yaşında 1 genç öldü 1 kişi de yaralandı.

Polisin sert müdahalesiyle büyüyen olaylar sırasında vurularak ağır yaralanan Roşhat Özdel isimli 17 yaşındaki bir genç kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Başına gaz kapsülü isabet eden bir kişi de yaralandı.

DBP’nin 3 kişi için yapmayı planladığı yürüyüş ve basın açıklaması bu gerginlik yüzünden iptal edilirken, yollara barikat kuran ve ateş yakan göstericilere ise polis müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan gruplar, bir süre sonra Cengiz Topel Caddesi, Sabancı Kavşağı, Yeni, Yeşildere, Esenyurt ve Esentepe mahallelerinde yeniden bir araya gelerek yollara barikat kurdu. Müdahalelerde başına gaz kapsülü isabet eden İlker Arslan, yaralandı. Arslan, olay yerine çağrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

POLİSİN AÇTIĞI ATEŞ SONUCU 1 KİŞİ ÖLDÜ
Öğleden sonra başlayan olaylar sokak aralarında polisle göstericiler arasında kovalamacayla devam ederken, akşam saatlerinde İpekyolu Caddesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonu yakınında kalabalık toplandı. Burada polisle göstericiler arasında çıkan olayda Rojhat Özdel açılan ateşle ağır yaralandı. Çevredekiler tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Rojhat Özdel yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Yüksekova’da olaylarda bir kişinin öldüğünün duyulması gerginliği tırmandırırken, ilçede güvenlik önlemleri artırıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Hakkari Valiliği, Yüksekova’da çıkan olaylarla ilgili resmi internet sitesinde açıklama yaptı. Silahlı çatışmanın çıktığı belirtilen valilik açıklamasında şunlar dile getirlidi: “İlimiz Yüksekova İlçesinde 06.12.2014 cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Adliye Lojmanlarına silahlı saldırı haberi alınması üzerine olay yerine geçen ekiplerimiz konu ile ilgili araştırma yaparken, yüzü maskeli ve silahlı, kimliği belli olmayan bir erkek şahsın emniyet kuvvetlerimize karşı silahlı saldırıda bulunması üzerine çıkan çatışmada; şahıs bir adet silah ve bir adet molotof kokteylle birlikte ağır yaralı olarak yakalanmış olup, tedavisi için Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Olay yerinde yapılan inceleme sonucunda yaralı şahsa ait olduğu tespit edilen tabanca ile 8 boş kovan, molotof kokteyli ve bir adet maske ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak adli tahkikata başlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Öte yandan Hakkari Valiliği açıklamasında yaralı olduğu belirtilen Rojhat Özdel’in, ilk bilgilere göre İpekyolu Caddesi üzerindeki akaryakıt istasyonu yakınında toplanan grupla güvenlik güçleri arasındaki olaylarda vurulduğu, çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler