Yunus AVM'deki işyerlerine 'e-haciz' şoku!

Yunus AVM'deki işyerlerine 'e-haciz' şoku!

Çankırı'nın tek AVM'si olarak hizmet veren Yunus AVM'de bazı işyeri sahiplerinin, kira ve aidat borçları nedeniyle AVM sahibi avukat(lar)ınca banka hesaplarının tamamına 'e-haciz' uygulandı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Çankırı'nın tek AVM'si olarak hizmet veren Yunus AVM'de, mülk sahiplerinin vekaleti ile hareket eden avukat(lar) tarafından dün gece bazı işyeri sahiplerinin 'kira borçları' bazı işyeri sahiplerinin de 'yakıt-aidat' borçları nedeniyle sahip oldukları banka hesaplarının tamamına 'e-haciz' uygulaması gerçekleştirildi.

"AİDAT BORCUM NEDENİYLE E-HACİZ
UYGULAMASIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIM"

Yaşanan gelişme ile ilgili olarak Yunus AVM'de işyeri olan kiracılar, ülkede yaşanan yüksek enflasyon ve onun paralelinde yaşanan ekonomik kriz ve döviz kurlarındaki aşırı yükselmeler nedeniyle vatandaşın alım gücündeki hızlı düşüşlerin yaptıkları ticareti beklenenin üzerinde olumsuz etkilediğini belirttiler.

İsminin açıklanmasını istemeyen işyeri sahibi; "Yunus AVM içerisinde hizmet veriyorum. Aidat borcum nedeniyle banka hesaplarıma e-haciz konulmuş! Haciz öncesi tarafıma tek bir tebligat yok! Avukatla uzun tartışmalar sonucu hesaplarımdaki e-hacizi kaldırdım ancak bazı komşularımın karşılaştıkları durum gerçekten çok sıkıntılı. Bu zamanda ticaret yapan herkesin Allah yardımcısı olsun" dedi.

KİRA SÖZLEŞMESİ BİTENLERE YÜZDE 300 ZAM TALEBİ

Öte yandan Yunus AVM'de kira sözleşmeleri biten işyerlerine, mülk sahibi tarafından yapılan yeni sözleşme tekliflerinde mevcut kira bedellerinin asgari 3 katı yeni bir teklif yapıldığı ve kiracıların bu teklifler karşısında ayrı bir şaşkınlık yaşadıkları da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler