Yurtiçi uçuşlarda tavan fiyat 309 TL

Yurtiçi uçuşlarda tavan fiyat 309 TL

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Aralık ayından beri 299 lira olarak uygulanan iç hat uçak bilet tavan fiyat uygulamasında havayolu şirketlerinin tavan fiyatı 309 liraya revize ettiğini açıkladı

Elvan yaptığı yazılı açıklamada, “Yeni tavan fiyatın 309 TL olarak uygulanması konusunda havayolu şirketleri mutabakata vardılar, bize beyan ettiler. Geçtiğimiz beş ayda kurda meydana gelen yükselme ve maliyetlerdeki artış nedeniyle 10 liralık bir artışa gidildi. Tavan bilet fiyat uygulaması, önümüzdeki dönemde olağanüstü bir durum olmaması halinde bu şekilde devam edecektir” denildi.

Geçen yılın son çeyreğinde Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) üyesi şirketler ve THY ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirmiş, uygulamaya geçilmesinin ardından Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, kararın sadece kış sezonuyla sınırlı olmayacağını, ekonomik verilerde anormal değişiklikler olmadığı sürece uygulamaya devam edileceğini belirtmişti. Cuma günü Reuters’a açıklamalarda bulunan THY ve TÖSHİD yetkilileri, kış sezonunun sona ermesiyle birlikte uygulamaya son verdiklerini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler