18 PKKlının cezaevinden firar etmesinin detayları

18 PKK'lının cezaevinden firar etmesinin detayları

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde 18 PKK'lı hükümlü ve tutuklu, kazdıkları tünelden firar etti. Ayrıntılar ortaya çıktı.

Bir bölümü 'Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu' statüsünde olan cezaevinden kaçan firarilerin yakalanması için Diyarbakır ve bölge illerinde polis ile jandarma ekipleri çalışma başlattı. Bingöl'de bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevinde incelemelerde bulundu.
 
ÇARPICI DETAYLARA ULAŞILDI
Adalet Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerinin de yaptığı incelemeler sonrasında çarpıcı detaylara ulaşıldı. 18 PKK'lının iki koğuştan firar ettiği belirlendi.
 
İZLERİNİ KAYBETTİRDİLER
Bingöl M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda yaklaşık 80 metre tünel kazan 14’ü hükümlü 4’ü tutuklu 18 PKK’lı firar etti. Cezaevi dış duvarına 10 metre uzaklıktan geçen kentin atık sularının geçtiği üstü açık kanalın olduğu mevkide tünelden çıkan PKK’lı hükümlü ve tutuklular izlerini kaybettirdi. Kaçan PKK’lıların yakalanması için operasyonlar başlatılırken, çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimleri uyarıldı.
 
TÜNEL KAZIP GECE YARISI KAÇTILAR
Bingöl- Muş karayolunun 12’nci kilometresindeki Kaleönü Mahallesi’nde bulunan M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda kalan 18 PKK’lının firar ettiği bu sabahki sayımda ortaya çıktı. Aralarında örgütün dağ kadrosunda bulunan, güvenlik görevlilerinin şehit edildiği saldırıları yapan ve çatışmalarda yakalananların da yer aldığı 14’ü hükümlü, 4’ü tutuklu 18 PKK’lının bu sabah koğuşlarında olmadığı tespit edilince geniş çaplı arama yapıldı. Aramada bir koğuşta tünel kazıldığı ve 18 PKK’lının bu tüneli kullanarak gece yarısı kaçtıkları belirlendi.
 
TÜNEL ÜSTÜ AÇIK KANALDA BİTİYOR
Yapılan araştırmada koğuştan başlayan ve yaklaşık 80 metre olduğu belirtilen tünelin cezaevi dış duvarına yaklaşık 10 metre uzaklıkta bulunan kentin atık sularının geçtiği üstü açık kanalın olduğu yerde bittiği belirlendi. Nöbetçi kulübesinin de bulunduğu bölgede jandarma geniş çaplı araştırma başlattı.
 
KAZMA YA DA KÜREK BULUNAMADI
PKK’lıların tünel kazarken çıkardıkları topraklar ile tünel kazılırken kullanılan kazma ya da kürek de bulunmadığı belirtildi. Bu konuda cezaevi içinde de arama başlatılırken, PKK’lıların tüneli yaklaşık 1 yılda kazdıkları sanılıyor. Firari PKK’lıların cezaevi içinden de yardım alabileceği ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, bu konuyu da araştırıyor. PKK’lıların cezaevi dışına çıktıktan sonra bölgede kendilerini bekleyen bazı kişilerin yardım alıp, üzerlerindeki elbiseleri de değiştirmiş olabileceği belirtildi. Firar eden hükümlü ve tutukluların, son dönemlerde kendilerini ziyarete gelen kişilerin de yakın takibe alındığı bildirildi.
 
KANALDA TIKANMA MEYDANA GELİYORDU
Cezaevinin dış duvarına, iç kesimde bulunan ikinci koğuştaki PKK'lıların tüneli kazıp, duvar dibindeki diğer koğuşa gelip, bundan sonra iki koğuştakilerin tüneli birlikte kazdıkları belirlendi. Firarilerin tünel kazılan bölgeyi buzdolapları ile kapattıkları ve çıkardıkları toprakları ise lavabo ve tuvalete attıkları öğrenildi. Cezaevinde zaman zaman kanalizasyonlarda tıkanma meydana geldiği, kanalizasyonların Bingöl Belediyesi'nden çağırılan vidanjörlerle açıldığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler