28. Şubatta 3. dalga

28. Şubat'ta 3. dalga

Soruşturma kapsamında yeni operasyon başlatıldı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat operasyonunda sabah saatlerinden itibaren üçüncü dalga başladı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Kars'da, emekli ve muvazzaf askerlerin evlerinde arama yapılıyor. 
 
Gözaltılar, Batı Çalışma Grubu'na dahil olan isimlere yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştiriliyor.  Aralarında generallerin de bulunduğu 6'sı muvazzaf 12 asker hakkında gözaltı kararı var. Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin de evinde arama yapılıyor.
 
Soruşturma kapsamında emekli Korgeneral Yıldırım Türker'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.
 
İSTANBUL'DA GÖZALTI
İstanbul'da 2 emekli albayın gözaltına alındığı öğrenildi.
 
İZMİR'DE ARAMA
İzmir polisi bazı emekli eskerlerin evlerinde arama başlattı. Operasyonların başlamasıyla birlikte Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri belirlenen adreslere gitti. Ele geçirilen belgelere göre gözaltıların da olabileceği bildirildi.
 
26 KİŞİ TUTUKLU
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturmada ilk dalga 12 Nisan'da gerçekleşmiş, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir dahil 18 kişi tutuklanmıştı.
 
19 Nisan'daki ikinci dalgada da dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak dahil 8 kişi tutuklanmıştı. İki dalga sonunda soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 26'ya yükseldi.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler