30 yıl sonra yeniden yaşandı… Aynı tarlada kardeşini öldürdü

30 yıl sonra yeniden yaşandı… Aynı tarlada kardeşini öldürdü

Bursa'nın Kestel ilçesinde yaşanan olayda, Selami Kurt (55), borç nedeniyle tefeciden aldığı parayı ödemek için borç istediği kardeşi Şaban Kurt'u (54), tarlada av tüfeğiyle öldürdü.

BURSA'nın Kestel ilçesi kırsalındaki Seymen Mahallesinde çiftçilikle uğraşan Selami Kurt (55), borçlarından dolayı tefeciden para aldı. Kurt, ödünç para aldığı arkadaşları ve tefeciye kardeşi 2 çocuk babası Şaban Kurt'un (54) cep telefon numarasını da verdi. Selami Kurt, bu ayın sonunda tefeciye ödemesi gereken parayı ödemek için kardeşi Şaban Kurt'tan borç isteyip, vermesi için baskı yapmaya başladı. Aramalardan rahatsız olan Şaban Kurt, olaydan bir gün önce ağabeyinin telefonunu engelledi. Kardeşine ulaşamayan Selami Kurt sinirlenip akrabalarına "Şaban benim sinirlerimi bozuyor. Telefonlarımı açmıyor. Ne yapmak istiyor anlamıyorum. Onunla konuşmak istiyorum, sorun yaratıyor. Şaban’ı vuracağım" dedi

"KARDEŞİMİ ÖLDÜRDÜM, BENİ GÖTÜRÜN"

Geçen hafta perşembe günü kardeşi ile tarlada karşılaşan Selami Kurt, aracında bulunan ve domuz avında kullandığı av tüfeği ile Şaban Kurt'a ateş etti. Göğsüne isabet eden 7 saçma ile ağır yaralanan 2 çocuk babası Şaban Kurt, olay yerinde yaşamını yitirdi. Cinayet sonrası muhtarı arayan Selami Kurt, "Kardeşimi öldürdüm. Beni alıp jandarmaya götür" dedi. Selami Kurt, ihbar üzerine gelen jandarma tarafından gözaltına alındı.

Selami Kurt, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve ifadesinde "Şaban’ın elinde tüfek vardı, ben onu vurmasaydım o beni vuracaktı. Pişmanım" şeklinde ifade verdi. Mahkeme tarafından tutuklandı.

30 YIL ÖNCE BABASI DA KARDEŞİNİ ÖLDÜRMÜŞ

Öte yandan, Kurt kardeşlerin babası Latif Kurt’un 30 yıl önce aynı tarlada, miras meselesi yüzünden işitme ve konuşma engelli olan kardeşi Nurullah Kurt’u tırpanla öldürdüğü de ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler