Çankırı'da Anadolu Lisesi öğrencileri 'bodrum kat'ta eğitim görüyor

Çankırı'da Anadolu Lisesi öğrencileri 'bodrum kat'ta eğitim görüyor

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Anadolu Lisesi'nin 74 yıllık binası miadını doldurduğundan dolayı mevcut şartları zorlayan bir ortamda öğrencilerine eğitim veriyor.

ÇANKIRI'nın Çerkeş ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Anadolu Lisesi'nin 74 yıllık binası miadını doldurduğundan dolayı mevcut şartları zorlayan bir ortamda öğrencilerine eğitim veriyor.

1949 yılından bu yana ilköğretim, ortaokul ve lise gibi eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğü okul binası artık günümüz şartlarında olması gereken 'eğitim ortamı' standartlarının çok mu çok gerisinde kaldı.

Bilfiil yaklaşık 74 senedir hizmet veren okul artan nüfus, gelişen ve büyüyen Çerkeş'e bugün için ayak uyduramıyor. Sahip olduğu altyapısıyla günümüz şartlarının çok gerisinde kalan Anadolu Lisesi'nin yeterli alana sahip olmaması nedeniyle ne bir kütüphanesi ne de bir laboratuvarı var.

BODRUM KATA SINIF AÇILDI

bodrum-katta-anadolu-lisesi-cerkes-cankiri-resim-05.jpg

İçerisinde 10 derslik bulunan lisede öğrenciler emsallerine göre çok daha kısıtlı şartlarda eğitim görüyor. Veliler ise mevcut şartlar altında verilen eğitimin yeterli olmadığından şikayetçi. Mevcut binanın bodrum katına dahi sınıf açılmasına rağmen dışarıdan gelen öğrenciler kontenjan olmadığından dolayı kayıt yaptıramadan geri dönüyor.

Türkiye'nin her yerinde öğrenciler üst düzey eğitim alırken Başkent Ankara'ya sadece 130 km mesafedeki Çerkeş'te adeta kümes gibi bir odada öğrencilere eğitim verilmeye çalışılıyor.

"OKULA SÜREKLİ TADİLAT VE ONARIM YAPILIYOR! OKULUN YIKILIP YENİDEN YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Sözcü18'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi "Bu okula artık tadilat ve onarım yapılmasın. Ya yıkılıp yerine çok derslikli ve donanımlı bir lise yapsınlar yada burayı direkt müzeye çevirsinler. Bizim çocuklarımız kümes gibi yerde okuyor! Bizlere bunu mu layık görüyorsunuz? Mevcut binanın olası bir depremde yıkılmasından da korkuyoruz... Çankırı'da eğitimin kalitesini artırdık diyenler bir zahmet ilçemizdeki Anadolu Lisesi'ne gelsinler de Çankırı'nın evlatları hangi şartlarda eğitim alıyor bir zahmet görsünler. Çerkeş'e böylesi bir durumu layık görenlere yazıklar olsun!" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler