6 Şubat depremi Erzin ile Ilgaz arasında 'gönül bağı' köprüsü kurdu

6 Şubat depremi Erzin ile Ilgaz arasında 'gönül bağı' köprüsü kurdu

6 Şubat 2023 Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık olan depremin yaralarını sarma adına Hatay/Erzin'de Ilgaz Belediyesi'nce kurulan aşevi ve diğer yardımlara 'teşekkür' anlamında Erzinliler, Ilgaz'a bir TIR dolusu narenciye gönderdi.

6 ŞUBAT 2023 Pazartesi günü saat 04:17 ve 13:24'de merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık merkezli meydana gelen depremlerde 10 ilimiz ciddi ölçüde hasar almış, tüm Türkiye yardım ve destek için seferber olmuştu. Bu yardımlaşma zincirinin Çankırı’daki önemli halkalarından birini oluşturan Ilgazlılar, Ilgaz Belediyesi öncülüğünde yapılan yardım kampanyasına destek olmuş; Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün koordinesinde bir ve beraber olarak yaraları sarmıştı.

Deprem için tamamı Ilgazlılar'dan ve hayırsever iş insanlarından karşılanan 33 TIR yardım malzemesi Ilgaz Belediyesi'nce deprem bölgelerine göndermiş, bu yardımlar içerisinde Hatay iline 3 TIR yardım malzemesi ile Erzin ilçesine aşevi kurulmuştu.

Yapılan yardımlar için Ilgazlılar'a müteşekkir olan Erzinliler de 'HATAY’DAN ILGAZ’A GÖNÜL BAĞI' diyerek bir kamyon narenciyeyi Ilgazlılar'a dağıtılması için ilçeye gönderdiler.

Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"6 Şubat günü büyük bir felaket yaşadık. Öncelikle bu felakete karşı yardım taleplerimize karşılık veren ve 33 TIR yardım malzemesinin deprem bölgelerine gönderilmesine vesile olan ve aşevi kurulmasında katkıları bulunan değerli Ilgazlı vatandaşlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyorum.

'İyilik yap denize at' düsturuyla hareket ettiğimiz deprem bölgesi yardımlarımız sonrası Hatay Erzin’den Ilgaz’ımıza teşekkür ziyaretine gelen kıymetli misafirlerimize ise hoş geldiniz diyor, Ilgaz halkına dağıtılması için gönderdikleri bir kamyon narenciye ikramı için Ilgazlılar adına Erzin halkına şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim bu tür felaketlerden ülkemizi muhafaza eylesin."

erzin-ilgaz-deprem-resim-02.jpg

erzin-hatay-ilgaz-halkina-resim-02-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler