600ün 52 dönümü Çankırı Valiliğine!

600'ün 52 dönümü Çankırı Valiliğine!

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Vali, Belediye Başkanı ile yeni yapılacak hükümet konağı alanında incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Valilik ziyaretinde bir gazeteci tarafından sorulan Hükümet Konağı’nın yeri ile ilgili soruya; Tugay’ın Çankırı-Ankara yolu güzergahında yeni adliye binasının karşısında tugaydan yer istendiğini tahsisinin tarafımca bizzat yapılması için gerekli talimatların verildiği müjdesinden sonra, Bakan Yılmaz ve katılımcılar yeni yapılacak Hükümet Konağı’nın yerini görmek üzere bölgeye gitti. Ziyarette Vali Vahdettin Özcan, milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Tugay Yetkilisi, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu da hazır bulundu.
 
Bakan Yılmaz, yetkililerden yerle ilgili bilgileri aldıktan sonra mevcut tesislerin yapımının üstlenilmesi şartıyla Hükümet Konağı yerinin tahsisinin bizzat tarafınca verilen talimat gereğince yapıldığını, adliye binasının, emniyet binasının ve okulların bu bölgede olduğunu gördükten sonra kararın daha isabetli olduğunu görmekten memnunluk duyduğunu belirtti.
 
Bakan Yılmaz, “Çankırı-Ankara yolu güzergahında bulunan Emniyet Müdürlüğü ve yeni adliye binasının karşısındaki bu yerin Hükümet Konağı olarak yapılması için yapılan tahsisin Ülkemize ve Çankırı halkına hayırlı olmasını dilerim” dedi.
 
Vali Özcan konuşmasında, “Sayın Bakanım değişik duygular yaşıyoruz. Bu yeri sizin bize vereceğinizden hiç ümidimiz yoktu. Bizleri çok memnun ettiniz. Şu anda burada tarihi bir anı yaşıyoruz. Sizlere ne kadar şükranlarımızı sunsak azdır” dedi.
 
Bakan Yılmaz’ın ziyaretini bitirerek Ankara’ya hareket etmesinden sonra Vali Özcan, Belediye Başkanı, Tugay Yetkilisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Belediye İmar Müdürü ile ayaküstü mini bir toplantı gerçekleştirerek şunları söyledi;
 
“Çankırı halkının yararına olacağına inandığımız bu yerin Hükümet Konağı yapımı sürecine hemen başlanmasını istiyorum.” 
 
Etüt ve proje çalışmalarına zaman kaybetmeden başlanması talimatını veren Vali Özcan, "Ağustos-Eylül gibi (etüt çalışması yetişmezse Ekim-Kasım’a da sarkabilir) ihalesini yaparız. Bu ekibin tüm mesaisini bu iş için harcamasını istiyorum ve yapılacak yeni Hükümet Konağı’nın ülkemize ve Çankırı halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
SÖZCÜ18 YENİ BİLGİLERE ULAŞTI
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Çankırı ziyareti ile birlikte yaşanan yeni hükümet konağı ile ilgili şaşırtıcı bilgilere Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı. İşte o bilgilerin satır başları:
 
- Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan arazinin tamamı 600 dönüm. Ve Bakan Yılmaz tarafından Çankırı Valiliğine tahsis edilen arazi 52 dönüm.
 
- Bu alan üzerinde mevcut Tugay'a ait olarak taşınabilir bir depo bulunmakta. Bu depo tahsisli araziden çıkartılarak yenisi yapılacak.
 
- 'Tahsis' açıklamasından Vali Özcan da haberdar değildi. Bakan Yılmaz'ın ifadesine göre 'olur yazısı' postaya verilmiş!
 
- Öncelikli olarak tahsis edilen arazi için zemin etüdü yapılacak. Tugay girişi yerini muhafaza ederken, Çankırı Valiliği için yeni giriş projelendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler