Ağa Ferhat Danacı: İptalin nedeni para değil!

Ağa Ferhat Danacı: İptalin nedeni para değil!

Bayramın 2'inci günü yapılacağı açıklanan ancak daha sonra iptal edilen 7. Paşa Sultan Orta Yayla Şenlikleri Ağası Ferhat Danacı Sözcü18'e konuştu...

Ortalılar Derneği tarafından Ramazan Bayramının son günü gerçekleştirilmesi planlanan 7. Paşa Sultan Orta Yayla Şenlikleri Ağası Ferhat Danacı, 'iptal'e giden sürecle ilgili olarak Sözcü18'e konuştu.

Ortalılar Derneği Başkanı Yunus Yarımkaya'nın "Şenlikleri iptal etme kararını şenlik ağası Ferhat Danacı ile birlikte vermiş olduğumuz bir karardı" şeklindeki açıklamasının doğru olmadığını belirtti. Şenlik Ağası Ferhat Danacı "Dernek Başkanı'nın ifadesi doğru değil. Dernekten tarafıma iletilen bilgi 'şenlikleri iptal ettik' oldu. Bunun dışında herhangi bir durum sözkonusu değil" dedi ve "Paşa Sultan Orta Yayla Şenliklerinin iptal nedeni ekonomik sıkıntı değil." diyerek şunları söyledi:

FERHAT DANACI: GÜN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMA GÜNÜDÜR
"Şenliğimize gelecek olan sanatçıları dernek yönetimi, ben ve arkadaşlarla beraber yapmış olduğumuz istişarede hiçbir ard niyet ve siyasi düşünce olmaksızın belirledik.

Şenliğimize katılacak sanatçı arkadaşlardan Mustafa Yıldızdoğan bazı yöneticiler ve idareciler tarafından çarpıtılarak siyasi malzeme haline getirilip dernek yöneticilerine baskı yapılmış ve yönetim zora sokulmuştur.

Protokole katılacak sayın büyüklerimiz davetlerimize karşılık vermemiştir.

Büyükşehir ve Orta Belediyesi desteklerini çekmiş, bazı iş adamlarımız da şenliğe sponsorluklardan vazgeçerek derneğimizi zora sokmuşlardır. 

Devamında Gazze'de meydana gelen insanlık dışı İsrail saldırıları da şenliğin iptal edilmesinde önemli bir faktör olmuştur.

Ben Ortalı kardeşlerimize ve idarecilerimize sesleniyorum; Bizim A partisiyle ya da B partisiyle hiçbir sıkıntımız yoktur. Bir an önce yaşanan dedikoduları ve asılsız olayları bırakıp birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir. Çünkü Orta günden güne şeker gibi eriyip kaybolmaktadır.

Burada asıl cevap aramamız gereken soru; Ankara'ya bin 500 km uzaklıktaki Güneydoğu her türlü hizmeti ve yatırımı alırken, hemen yanıbaşındaki Orta yok sayılıyor. Bu sorunun cevap alabilmemiz için bizlerin birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum.

Bizim asıl şenliğimiz Orta'mızın özlediği hedefler doğrultusunda hızla kalkınmasını tamamlayarak hayallerindeki ilçeye kavuştuğu gün olacaktır. 

Bu vesileyle tüm İslam aleminin mübarek Kadir gecesini kutlar, yaklaşan Ramazan Bayramının insanlığa ve hemşehrilerime hayırlara vesile olmasını dilerim."

Ortalılar Dernek Başkanı Yunus Yarımkaya ne demişti - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler