Akmanın villası, RTÜKü çarptı

Akman'ın villası, RTÜK'ü çarptı

RTÜK eski Başkanı Zahit Akman’ın kurul üyesi olduğu dönemde 2 bin 600 dolarlık villa kirasının, bütçeden ödenmesi, RTÜK üyelerini de çarptı.

RTÜK eski Başkanı Zahit Akman’ın kurul üyesi olduğu dönemde 2 bin 600 dolarlık tripleks villa kirasının RTÜK bütçesinden ödenmesi, RTÜK üyelerini de çarptı. Akman, Deniz Feneri davasından cezaevine girip, üyelikten istifa edince villayı da boşalttı. RTÜK üyelerine verilen aylık 4 bin liralık kira yardımı da, 2 bin 500 liraya indirildi.

RTÜK üyeleri Ankara’da diledikleri konutu kiralıyorlar ve kiranın 4 bin liraya kadar olan bölümü RTÜK bütçesinden ödeniyordu. RTÜK Başkanına daha önce 3 bin lira, üyelere ise 2 bin lira kira yardımı yapılıyordu. Ancak Zahit Akman’ın kiraladığı villanın 2 bin 600 dolarlık kirası, kur artışı sonrası 3 bin lirayı aşınca, tüm RTÜK üyelerinin kira yardımı, 17 Eylül 2009’da 4 bin liraya yükseltildi.

Yedi bin lira maaş alan üyelere, 4 bin liraya kadar da kira parası ödenmesi ve Zahit Akman’ın 2 bin 600 dolarlık villada oturması üzerine, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK üyelerine ‘’Ahlaki olun. 4 bin liralık evde oturmanız doğru da değil, mümkün de değil’’ demişti.

EN PRESTİJLİ GÖREV
RTÜK üyeliği, devlette en prestijli ‘’Memuriyet’’ oldu. Maaş ve kiranın yanı sıra, Bilkent’teki RTÜK binasında Başkanın 120, üyelerin ise 70 metrekarelik makam odaları bulunuyor. RTÜK Başkanının üç makam otosu, RTÜK üyelerinin de, Passat marka makam araçları bulunuyor. Üyelerin iki de sekreteri var.

Her yıl çok sayıda yurt dışı gezi ve toplantılara katılan RTÜK üyeleri, maaşları kadar da harcırah alıyor. Ankara dışında oturan üyeler, her hafta sonu ikametlerinin olduğu şehre de uçakla gidip geliyor ve bilet paraları da RTÜK tarafından karşılanıyor. RTÜK üyeliğine seçilmeden önce kamu görevlisi olanlar, kurumlarından ücretsiz izinli sayılıyor ve üyelikte geçen süreleri terfilerine sayılıyor. Başbakanın izni olmadan yargılanamayan kurul üyeleri, süreleri dolmadan görevlerinden de alınamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler