AKP Çankırı'da il başkanlığına 13'üncü aday!

AKP Çankırı'da il başkanlığına 13'üncü aday!

12 adayın davet edildiği AK Parti Genel Merkezi'ne damdan düşen aday çıktı.

"31 Ocak'ta yapılacak olan AK Parti Çankırı İl Kongresi için adaylık yarışına giren 12 isim arasına bugün Ankara'da Genel Merkez binasında 13'üncü aday olarak yeni bir isim eklendi: Ahmet Gayret!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bolu milletvekili ve Çankırı koordinatörü Fehmi Küpçü ile birlikte Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü İstanbul milletvekili Alev Dedegil'in karşısına çıkan isim, geçtiğimiz aylarda Ticaret Odası Başkanlığına aday olan Ahmet Gayret oldu.

Günün yaşanan flaş gelişmesine damga vuran isim olan Ahmet Gayret Sözcü18 Haber Merkezine konuştu. Gayret "Ben Ankara'ya AK Parti Genel Merkezi'ne aday olarak gitmediğimi belirtmek istiyorum. Benim oraya gidişim bir davet üzerine gerçekleşmiştir" dedi. Ahmet Gayret sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adaylık başvurusunda bulunmamıştım. Genel Başkan Yardımcısı beni arayıp davet etti. Danışma amacıyla davet etti. Ben AK Parti'nin kurucu Merkez İlçe başkanıydım. Çankırı'da aday sayısı fazla olunca, denge bulsun diye benim gitmemin uygun olacağını düşünmüşler. Ben Ankara'ya AK Parti Genel Merkezi'ne gittim. Adayların hepsi oradaydı. Süleyman Soylu'ya ve diğer parti yetkililerine Çankırı ve AK Parti'de yaşanan olaylarla ilgili görüşlerimi bildirdim. Bildiğiniz gibi AK Parti Çankırı teşkilatında kayda değer bir dağınıklık yaşanıyor. Bu durum Çankırı'nın aleyhine. Bunu sadece ben değil, Çankırı'da yaşayan her sorumluluk sahibi insan dile getiriyor. Yaşanan bu durumdan rahatsız olan kişiler Genel Merkez'e benim düşüncelerimin alınmasını söylemişler. Ben de Çankırılı ile ilgili olarak siyasi düşüncelerimi belirttim ve çıktım. Bunun da gayet normal bir durum olarak algılanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yıllardır Çankırı'da siyasi havadan menfaat temin etmemiş tek kişi olduğumu söylersem durumu abartmış olmam. Çankırı'nın daha huzurlu ve mevcut iktidardan daha fazla menfaat temin etmesi anlamında halihazırdaki 12 il başkanı adayının kişisel egoları ve çıkarları bir kenara iterek biraraya gelmeli ve şehrin menfaatleri etrafında birleşmeleri gerekir."

SALİM ÇİVİTCİOĞLU: GENEL MERKEZDE GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM!
Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu "Ahmet Gayret beyi partimizin genel merkezinde görünce şaşırmadığımı söylersem yalan olur. Kendisi davet aldığını ve bu yüzden Genel Merkezde bulunduğunu ifade etti. Saat 17.00 dolaylarında Genel Başkan Yardımcımız sayın Süleyman Soylu'nun il başkanı adaylarıyla yapmış olduğu görüşmeye girdi ve düşüncelerini belirtip genel merkezden ayrıldı" dedi.

GAYRET'İN AÇIKLAMALARINA İLK TEPKİ ŞEREF ŞEKER'DEN GELDİ
Ahmet Gayret'in açıklamalarına AK Parti Çankırı İl Başkanlığına aday olan isimlerden, halen İl yönetimi Başkan yardımcılığı görevini yürüten Şeref Şeker'den tepki geldi. Şeker'in açıklaması şöyle:

"Sayın Vedat Bey; AK Parti Çankırı'da il başkanlığına 13. aday başlığı altında Sayın Ahmet Gayret Beyin il başkanlığı aday adaylığı sadetinde yapmış olduğu açıklamalarının adaylarla ilgili kısmında hem aday adayı olarak hemde teşkilattan sorumlu il başkan yardımcısı olarak kabul etmemiz mümkün değildir.

Öncelikle aday adaylarının çokluğunun '... mevcut iktidardan menfaat temin etme, kişisel egoları tatmin etme ve çıkar ilişkilerine' bağlaması bir ayrışmaya, kavgaya ve dağınıklığa sebep görmesi, hastalıklı düşünce ürünüdür. Oysa ki; AK Partimizdeki aday çokluğu, zenginliğin, dinamizmin ve hizmet yarışının ifadesidir.

Gelişimin, değişimin, çalışmanın, azmin vizyon alındığı, AK Partimizdeki aday çokluğu son derece normal ve doğaldır.

Genel Merkezimiz çalışmalarını tamalayarak en kısa zamanda il başkan adayımızı tespit edecektir. Biz ve teşkilat mensuplarımızda o adayın arkasında kenetlenerek çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Saygılarımla."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler