Ali İsmail Korkmaz olayında 3. perde

Ali İsmail Korkmaz olayında 3. perde

Harman Fırın, Beşik Otel ve bu da ilk darbe!

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Harman Fırın'ın önünde dövülmeden önce ve sonra birer kez daha dövüldüğü ortaya çıktı. 
 
Avukatları; Korkmaz'ın Harman Fırın'ın önünde dövülmeden önce, avukatların Hüseyin E. olduğunu iddia ettiği bir polis tarafından daha dövüldüğüne ilişkin görüntüler savcılığa verildi ve Hüseyin E.'nin de tutuklanması istendi. Korkmaz'ın Harman Fırın'ın önünde dövülmesinden sonra kaçarken Beşik Otel'in önünden geçtiği sırada Beşik Otel kamera kayıtlarının 74 saniyesinin silinmiş olduğu anlaşıldı. Korkmaz'ın dövüldüğünü gören tanığın ifadesine göre Korkmaz burada da polisler tarafından dövülmüştü. Bu 74 saniyenin Korkmaz'ın üçüncü kez dövüldüğü ana denk geldiği belirtildi. 
 
Korkmaz ailesinin avukatı Ayşegül Kumaş, videolar üzerinde yaptığı çalışmada Korkmaz'ın dövüldüğü Sanayi Sokak'taki Beşik Otel ve Harman Fırın'ın kameralarının saatlerinin gerçek zamanı yansıtmadığı, iki kamera arasında 18 dakika 50 saniye fark olduğunu tespit etti. Korkmaz'ın 01.05'de dövüldüğü belirlendi. Buna karşın Harman Fırın'ın kameraları gerçek zamanla 1 saat 8 dakika farkın olduğunu ortaya çıkartıyor.
 
Buna göre Beşik Otel'in ve Harman Fırın'ın kamerası aynı zamanı içeriyor ve her iki görüntüde de Ali İsmail Korkmaz görünüyor. 
 
ÜÇÜNCÜ DÖVÜLME SİLİNMİŞ
Ali İsmail Korkmaz, fırının önünde dövülmeden önce sokak girişinde avukatların Hüseyin E. olduğunu idida ettiği polis tarafından dövülüyor. Daha sonra fırının önünde dayak yiyen Korkmaz, buradan Beşik Otel yönüne kaçıyor. Korkmaz'ın dövülmesinin en önemli tanığı burada da Korkmaz'ın dayak yediğini belirtmişti. Ancak tam Korkmaz'ın Beşik Otel'in önündeng eçtiği sırada 74 saniyelik görüntünün silindiği ortaya çıktı. Bu silinmeden sonra yaklaşık birbuçuk dakika daha çekim yapan kameralar sonra 18 dakika daha silinmiş. Otel sahibi bu silinmeleri "şalteri indirdim" diye açıklamasına rağmen tam da Korkmaz'ın dövülme anında görüntülerin silinmesi silinmenin Korkmaz'ı üçüncü kez döven polislerin kimliklerinin gizlenmesi amacına yönelik olduğu kuşkusunu artırdı.
 
Avukatlar hem Korkmaz'ı ilk döven polisin hem de B:eşik Otel'in önünde başka görüntüleri bulunna 3 polisin sorgulanarak tutuklanmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler